RedLogic, EMC en VMware helpen Novamedia

Goede doelen organisatie moderniseert IT-omgeving

Novamedia, eigenaar van het Postcode Loterij-format waar onder meer de Nationale Postcode Loterij, Vriendenloterij en Bank Giro Loterij onder vallen, heeft gekozen voor EMC en VMware voor het moderniseren van zijn IT-omgeving. Novamedia is een marketing-gedreven organisatie die actief is in drie landen en voor wie IT zeer bedrijfskritisch is. Om zijn groeistrategie te ondersteunen, zocht Novamedia een nieuwe IT-infrastructuur die efficiënt, schaalbaar, duurzaam en toekomstvast is.

Software Defined DataCenter

Novamedia heeft gekozen voor vier nieuwe green field datacenters in Nederland en Zweden. De datacenters bestaan uit een combinatie van EMC-, VMware-, Juniper- en Palo Alto Networks-oplossingen. De datacenters zijn volledig software-defined, waardoor de omgeving eenvoudiger en flexibeler is. De omarming van deze software-defined datacenter-strategie van EMC en VMware zorgt er bovendien voor dat bijna alle taken kunnen worden geautomatiseerd.

Innovatie

Jan Oostrom, IT Director Novamedia: “Novamedia wil de komende jaren verder groeien en IT mag daarbij geen belemmering vormen. Deze private cloud geeft ons de schaalbaarheid en flexibiliteit om alle initiatieven te faciliteren die binnen Novamedia worden ontplooid. Waar de tijd van onze IT-mensen de afgelopen jaren vooral ging zitten in het draaiende houden van de hardware, kunnen we ons nu meer richten op innovatie.”

Verregaande automatisering

Binnen de vier actieve datacenters wordt gebruik gemaakt van EMC VNX 5600, inclusief VPLEX, ViPR software-defined storage, en VMware vCloud Suite, inclusief VMware NSX. Voor het security-stuk wordt gebruik gemaakt van het Palo Alto Networks Enterprise Security Platform. Novamedia is in deze nieuwe omgeving in staat binnen enkele minuten nieuwe virtuele infrastructuren (vm’s) te configureren en uit te rollen. Dit nam voorheen enkele dagen in beslag. Door de gerealiseerde verregaande automatisering, kunnen nu ook IT-medewerkers zonder kennis van storage of netwerken, snel nieuwe diensten uitrollen.

Dit project is een gezamenlijke turnkey-installatie, die is uitgevoerd door EMC Consulting, EMC Professional Services en VMware Professional Services, met RedLogic als system integrator.

Voorop lopen

Dharminder Debisarun, IT & Operations-verantwoordelijke bij Novamedia: “Novamedia is altijd een partij geweest die voorop loopt en dat willen we ook op IT-gebied. We hebben gekozen voor een SDDC van de combinatie VMware, EMC en RedLogic, omdat zij qua technologie het verst zijn in wat wij zochten. Ze waren de enige die konden voldoen aan de vraag die wij hadden.”