RedLogic kennissessiedag januari 2019

16 januari 2019 Events / Security / VMware

Een nieuw jaar brengt ook een nieuwe reeks RedLogic kennissessies met zich mee. De eerste kennissessiedag van 2019 gaf direct een goede mix tussen zowel technische- als interactieve bedrijfskundige sessies.

VMware Cloud on AWS en VMware Outpost

Aan Robin de eer om de allereerste kennissessiedag van dit jaar te openen. Afgelopen november heeft Robin de AWS re:Invent beurs in Las Vegas bezocht. Tijdens de kennissessie in december gaf hij reeds een eerste inkijkje aan het team over deze beurs. In deze tweede kennissessie is hij meer de diepte ingegaan, specifiek over hetgeen VMware daar heeft gepresenteerd.
Robin liet aan het team zien hoe een VMware Cloud on AWS omgeving wordt gebouwd. Daarnaast liet hij zien hoe deze oplossing technisch in elkaar steekt. Vooral op het gebied van netwerk-koppelvlakken kunnen wij de aankomende jaren nog vele werk tegemoet zien. Ter afsluiting kwamen de AWS Outpost en VMware Outpost proposities aan bod.

E-mail security

Michael heeft recent een Proofpoint project afgerond voor een van onze opdrachtgevers. Met behulp van Proofpoint worden spam, phishing en malware gefilterd voordat deze op de mailservers van de opdrachtgever worden afgeleverd. Dit project vormde de aanleiding voor Michael om dieper onderzoek te doen naar SPF, DKIM en DMARC. Deze technieken worden ingezet om te voorkomen dat een domein wordt gebruikt voor het versturen van spam, phishing of malware. Michael liet zien waarom deze technieken belangrijk zijn en hoe het ingesteld én getroubleshoot moet worden.

Why en merkbelofte van RedLogic

Naast de technisch inhoudelijke sessies was er ook ruimte voor een bedrijfskundige sessie. In de middag is het team, onder de bezielende leiding van Martijn, in groepjes aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. Deze sessie vormde een vervolg op de kennissessie van afgelopen jaar in Ierland. Het team heeft gezamenlijk de ‘WHY’ van RedLogic scherper neergezet en er is nagedacht over de merkbelofte van RedLogic. Het is mooi dat het team erg open staat voor het meedenken over dit soort bedrijfskundige vragen. In de tweede helft van 2019 zal er wederom een vervolg komen, waarin ook de BHAG’s aan bod zullen gaan komen.

DiMoBo

Na de laatste sessie was het tijd voor een ouderwets gezellige Dinsdag Middag Borrel.