RedLogicans omgedoopt tot Corkonians

24 september 2018 Fun / Nieuws / VMware

20 t/m 23 september stond voor RedLogic compleet in Ierse sferen. Met het gehele team hebben wij een bezoek gebracht aan dé IT hoofdstad van Europa: Cork. In het Ierse Cork hebben wij als team volop inspiratie opgedaan. Bij brainstormsessies, door bijzondere plekken te bezoeken en bovenal door innovatieve bedrijven te bezoeken.

Cork

Cork is de op één na grootste stad van Ierland. Vanwege de gunstige ligging en een aantrekkelijk belastingklimaat) zijn de grote IT fabrikanten hier vertegenwoordigd met een campus of hoofdkantoor. Denk bijvoorbeeld aan HP, Dell EMC, VMware en Apple. Cork wordt doorkruist door de rivier de Lee en biedt vele bezienswaardigheden. Het hotel in het oude gedeelte ‘Shandon’ vormde de perfecte uitvalsbasis voor vier dagen teambuilding, kennisdeling en gezelligheid.

Kennissessie

Na aankomst op donderdag 20 september vormde Blackrock Castle het decor van de eerste activiteit. Er werd afgetrapt met een rondleiding door dit kasteel uit 1582, waar wij binnen verrast werden door het feit dat Blackrock Castle inmiddels dienst doet als sterrenwacht. Na de tour volgde een presentatie over open source switching. Hierna was het tijd voor verschillende actieve brainstormsessies, waarbij het team de mogelijkheid kreeg mee te denken over de ‘Why’ van RedLogic. In verschillende kleine groepen werd het team gevraagd om input te leveren over de identiteit van RedLogic, maar ook om doelen te bedenken voor de aankomende jaren. Iets wat zeker een vervolg zal gaan krijgen.

Site visit VMware Global Support Center

Op vrijdag stond een bezoek aan het Global Support Center van VMware op de planning. Na een hartelijk welkom startte Helen Walsh met een rondleiding over de VMware campus. Als team werden wij meegenomen langs de verschillende afdelingen en kregen de kans verschillende VMware-medewerkers (waar wij regelmatig contact mee hebben) in het echt te ontmoeten. Daarna volgde een dag vol met technische sessies. Orla O’Leary trapte af met een sessie over troubleshooting van vRealize Automation en vRealize Orchestration. Richard Farrel behandelde vSphere 6.7 en Mario Tranchese gaf een deepdive sessie over vRealize Operations. Het slotstuk van de dag werd verzorgd door Emiliano Turra, Dimitri Desmidt en Pooja Patel; hierbij kregen wij inzicht in de NSX-t roadmap. Ook hebben wij diverse klantspecifieke uitdagingen kunnen bespreken. Uiteraard werd er gedurende de dag, tijdens verschillende pauzes, ook nog tijd gevonden om met verschillende VMware engineers te werken aan lopende support cases.

Work hard, play hard

Het weekend gaf uiteraard gelegenheid voor de nodige ontspanning. Zaterdag gaf de ruimte om op eigen gelegenheid Cork te bezoeken en je een echte Corkonian te wanen. In kleine groepjes werden verschillende activiteiten ondernomen. Zo werd de Cork City Goal (een oude gevangenis) bezocht, werden er fietsen gehuurd en is een groepje afgereisd naar Cobh (laatste aanlegplaats van de Titanic). ’s Avonds kwam het team weer bijeen in het Curraheen Park Greyhound Stadium, om te dineren bij de hondenraces. Op zondag stond als afsluiter een bezoek aan de Jameson Whiskey Distillery op het programma. De rondleiding door deze typisch Ierse whiskeystokerij werd afgesloten met een whiskeyproeverij. Na nog een laatste gezamenlijke lunch werd de taxirit naar de luchthaven ingezet.

Wij hebben vier zeer geslaagde dagen achter de rug, met een zeer leuk en hecht team. Waar wij veel hebben geleerd, maar ook ontzettend hebben gelachen. Zeker voor herhaling vatbaar, waar zal de volgende reis ons gaan brengen..?