Mei: tijd voor een nieuwe kennissessiedag

8 mei 2018 Events / Fun

Vandaag stond er weer een nieuwe kennissessiedag op het programma, dit zijn de dagen dat wij allemaal samenkomen om kennis aan elkaar over te dragen. Dit keer stonden sessies over Proofpoint en SAML op het programma. Daarnaast kwam Zerto bij ons op bezoek om meer informatie te geven over hun product.

Het Team

De kennissessiedag werd afgetrapt door de directie, die dit keer het team toesprak vanuit onze lunchruimte (met 16 man wordt de vergaderruimte namelijk een beetje te klein). Martijn en Alexander gaven inzicht in de resultaten van het afgelopen jaar en de behaalde doelen van het eerste kwartaal. Vervolgens kwamen de doelstellingen voor de aankomende tijd aan bod en werd duidelijk waar de focus de aankomende tijd op zal liggen. De mannen sloten af met een glaasje bubbels (de alcoholvrije Jip & Janneke variant vanwege het vroege tijdstip) om te vieren dat ons een mooie nieuwe opdracht is gegund bij een nieuwe klant.

Vervolgens was het woord aan de teamleden. Elk teamlid neemt de anderen kort mee in hetgeen waar zij mee bezig zijn. Met welke projecten zijn zij bezig? Welke uitdagingen zitten eraan te komen? Maar vooral om elkaar op de hoogte te houden van alles wat er speelt.

Zerto

Na de lunch was het woord aan Eduard Keijzer en Egon van Dongen van Zerto. Met Zerto kunnen virtuele machines worden gerepliceerd tussen verschillende hypervisors. Of deze nu van VMware of Microsoft zijn, en of deze nu in een private of een public cloud staan, dat maakt voor Zerto niet uit. Dit maakt de oplossing interessant in meerdere scenario’s waarin hoge beschikbaarheid en/of portabiliteit een wens is. Omdat wij bij steeds meer klanten in aanraking komen met Zerto was dit een goede gelegenheid om onze kennis te verbreden. Eduard en Egon hebben ons meegenomen in de wereld van Zerto en uiteraard zijn zij technisch doorgezaagd door ons team. Na afloop werden er Zerto goodies uitgedeeld, welke gretig aftrek vonden.

Proofpoint

Michael heeft het team meegenomen in een Proofpointimplementatie welke hij recent heeft afgerond. Proofpoint is op dit moment een van de leidende cloud based antispam vendoren. Reden genoeg voor onze klanten om hier met veel interesse naar te kijken. De overige teamleden zijn nu ook op de hoogte over hoe Proofpoint precies is ingesteld en de wijze waarop het wordt ondersteund.

SAML

Security Assertion Markup Language oftewel SAML is een van de manieren om cloud based applicaties te koppelen aan zogenaamde Identity Providers, waaronder Microsoft Azure Active Directory en bijvoorbeeld DigiD. Binnen RedLogic hebben wij naar aanleiding van ons ISO27001 traject alle cloud based applicaties gekoppeld aan onze Azure AD. Edward heeft ons inzicht verschaft in de juiste manier om een SAML koppeling te configureren. Met behulp van SAML tracers heeft hij laten zien hoe de techniek onder water werkt en hoe het moet worden getroubleshoot als het onverhoopt niet werkt.

Dinsdag Middag Borrel

Na een dag gevuld met allerhande informatie is het tijd voor wat ontspanning. De precisie werd geoefend op het dartboard en de ‘agressie’ kon iedereen botvieren op de sjoelbak. Na twee zinderende finales kwam Matts als de grote dagwinnaar uit de bus. Hij won zowel het darten als het sjoelen. Aan hem valt de eeuwige roem ten deel…