Michael in 3 woorden

18 augustus 2022 Fun

Wij hebben zo veel leuke collega’s, maar wie zijn zij nu eigenlijk? Hoogste tijd om hen voor te stellen aan de hand van 3 woorden die echt iets over hen zeggen. We trappen af met Michael! Al sinds 2015 is deze gezellige kletsmajoor onderdeel van ons team en kent hij onze klanten door en door. En wie € 100, zwembad en Managed Services zegt binnen ons team, die weet direct dat we het over Michael hebben.

€ 100

Dit is al jaren dé gevleugelde uitspraak van Michael. Het is geboren door een filmpje op Dumpert. Hierin gooit een dakloze man een blikje in het water en wordt door 2 stadwachten meegenomen naar het politiebureau. Daar krijgt hij haarfijn uitgelegd dat hij een boete krijgt van wel € 100. De reactie van de man: “€ 100, komt goed!”
Dus wanneer je iets gedaan wilt krijgen van Michael of wanneer hij vindt dat je iets meer je best ergens voor moet doen bij hem, is zijn reactie: “€ 100!”

Zwembad

Wanneer je een appartement kan kopen met in de achtertuin een zwembad dan grijp je natuurlijk die kans. Iets waar wij als collega’s ook jaarlijks van mee mogen profiteren. Gezellig barbecueën aan het zwembad, maar vooral ook tijdens de jaarlijkse SysAdmin Dag. Die vieren wij steevast met een dagje werken aan, rond én in het zwembad. De ultieme teambuilding en Michael krijgt het ook altijd voor elkaar dat de zon volop schijnt. En wanneer wij als RedLogic een uitwijktest moeten uitvoeren voor onze ISO-certificering, dan eindigen we ook altijd bij het zwembad…

Managed Services & Carbon Black

Michael is de dagelijkse steun en toeverlaat van een aantal van onze grote klanten. Hij zorgt dat de day-to-day operations vloeiend verlopen door het beheren en oppakken van tickets. Systeemcontroles gebeuren dagelijks, maar hij is ook de aangewezen persoon voor maandelijkse terugkomdagen bij diverse klanten. Hierin is speciale aandacht voor het checken van de systemen, het controleren op updates en het updaten van de systemen naar de laatste patches.

Qua projectwerkzaamheden roepen wij zijn hulp vaak in bij alles wat te maken heeft met Palo Alto, firewall rules en VPN-verbindingen. En ook voor het implementeren van WiFi of het geven van advies over email settings (DMARC, DKIM en SPF) draait hij zijn hand niet om.

Op het gebied van Carbon Black is Michael onze expert. Zijn interesse hierin is gewekt door het aanwezige SOC bij Conscia. Hij heeft recent zijn certificeringen behaald en daarmee ook de VMware Solution Competency voor Endpoint Protection veiliggesteld. De Carbon Black integratie met vSphere staat op de planning, waardoor het binnen die omgeving eenvoudiger is om je virtuele machines te beveiligen.

Michael bij RedLogic

Om mee af te sluiten stellen wij Michael de volgende vraag: “Wat zijn jouw hoogtepunten van 2022 tot nu toe?”

“Eigenlijk wel een aantal. Eind mei ben ik samen met 2 collega’s afgereisd naar Cork voor de VMware Technical Support Summit. Dit event draait alleen maar om techniek, dus erg leerzaam. Al was mijn meest interessante sessie daar die van Phil Monk. Die gaat over de uitdagingen van zijn dyslexie en hoe hij hiermee omgaat in zijn dagelijkse werkzaamheden.

Meer info is terug te lezen in onze 2 blogartikelen over dit event:
VMware Technical Support Summit
VMware Technical Support Summit – Dag 2

Jaarlijks terugkerend is de VMUG UserCon en op 14 juni was deze eindelijk weer face-to-face. Ik heb hier nog een leuke blog over geschreven.

En ik heb ook nog mijn eigen 5-jarig jubileum mogen vieren, het 10-jarig RedLogic jubileum in Kopenhagen en we hebben net de SysAdmin Dag gevierd aan het zwembad. Er gebeurt erg veel.“

Michael Privé

In Utrecht woont hij samen met Sandra en hun twee katers, Gijsje en Sammie. Vele avonden is hij te vinden in zijn mancave met daarin 11 vintage luidsprekers, luisterend naar allerhande muziek. Mocht je hem een plezier willen doen, ga dan voor een lekker speciaal biertje of neem hem mee uit eten. Succes gegarandeerd.

Wil je graag collega worden van Michael (en de rest van het team), we hebben nog leuke vacatures openstaan.