VMware Technical Support Summit 2022 – Dag 2

1 juni 2022 Events / VMware

Ook tijdens de tweede dag van de VMware Technical Support Summit staat de agenda weer vol met technische sessies. Van Kubernetes tot aan VMware Cloud Foundation, en van vSAN tot VMware Cloud on AWS. Alexander, Menno en Michael nemen ons ook deze dag mee en geven hun impressie van dit tweedaagse event.

Terugblik – Dag 2 – Ochtendprogramma

Vandaag starten we met een korte, niet technische sessie, gegeven door Phil Monk. Hij geeft een sessie specifiek over dyslexie en over welke uitdagingen dit voor hem meebrengt. Maar vooral over hoe hij ermee omgaat in zijn dagelijkse werkzaamheden.

De volgende sessie is van Cormac Hogan, Director and Chief Technologist van het CTO Office Cloud Infrastructure. Binnen de community staat hij vooral bekend om zijn goede blogs. In zijn sessie gaat hij in op Modern Apps en dan vooral vanuit het oogpunt van een vSphere administrator. Doel van de sessie is om duidelijk te maken dat het beheer van een Kubernetes platform op dit moment vaak niet goed afgebakend is. Hierdoor zijn developers vaak druk met het operationeel beheer van een Kubernetes gridcluster. Dit zou eigenlijk vaker en structureler moeten worden overgedragen aan infrastructuurbeheer. Developers kunnen zich vervolgens focussen op waar zij goed in zijn, het ontwikkelen en testen van nieuwe applicaties.

De derde ochtendsessies (Paul McSharry) gaat over de migratie van VMware Cloud Foundation (VCF) versie 3.x naar 4.x. Vantevoren hadden wij dit onderwerp aangekaart als interessepunt. Super dat hier gehoor aan is gegeven en deze sessie heeft dan ook onze volle aandacht. Paul laat zien hoe het migratiepad naar VCF 4.x eruit ziet. Maar vooral ook over hoe belangrijk de voorbereiding is en waar je over na moet denken als organisatie voordat je gaat migreren. Dit heeft namelijk grote invloed op welk migratiepad je kiest. Er zijn meerdere manieren om een VCF 3.x omgeving te migreren naar 4.x. , elke met zijn eigen voor- en nadelen.

De laatste ochtendsessie gaat over wat VMware Blockchain precies inhoudt, inclusief meer informatie over de VMware implementatie van Blockchain.

Terugblik – Dag 2 – Middagprogramma

We starten na de lunch met een fotomoment met alle Nederlandse deelnemers. De mooie mix van VMware-medewerkers, klanten en partners maakt een totaal van maar liefst 21 deelnemers.  

De middagen staan, zoals gezegd in de terugblik op dag 1, in het teken van break-out sessies en het ontmoeten van de VMware experts.

Een sessie die eruit springt is die over vSAN: Under the Hood. Hier wordt de backend van vSAN onder de loep genomen. Welke processen er draaien voor vSAN, en wat heeft er allemaal invloed op de performance van de virtuele storagelaag, zijn vragen die tijdens deze sessie aan bod komen. Ook diverse failure scenario’s komen langs en dan met name de impact die dit heeft op de data objecten.

Tijdens de VMware Cloud on AWS (VMConAWS) over Recovery and Resiliency worden diverse failure scenario’s behandeld. Hierbij ook scenario’s waar je zelf als klant geen invloed op hebt. Bijvoorbeeld een outage bij de cloud provider. Een heersende misvatting bij het afnemen van diensten in de cloud is dat je niet meer zelf na zou hoeven denken over beschikbaarheid. Deze wordt ontkracht tijdens de sessie. Er wordt uitgelegd hoe je de impact van een outage bij een cloud provider kunt mitigeren door bijvoorbeeld gebruik te maken van meerdere cloud providers. Dit kan ook door het inbouwen van redundancy op applicatieniveau, door deze bijvoorbeeld over meerdere regio’s te verspreiden.

Ook deze middag maken wij graag gebruik van de Expert Bar. We hebben een lopende klantcase over een VCF migratietraject, deze kunnen wij uitgebreid bespreken.

Na twee dagen kijken we terug op een zeer geslaagde editie van de VMware Technical Support Summit. Direct wat extra aandacht voor de organisatie, die het voor elkaar hebben gekregen om in zeer korte tijd een succesvolle editie neer te zetten! Wij zijn er volgend jaar weer bij.