VMUG 2022

16 juni 2022 Events / VMware

Op 14 juni is het eindelijk weer tijd voor een VMUG in levende lijve. Johan en Joris verzorgen, als organisatie, de officiële opening. In de Fabrique in Utrecht heten zij iedereen van harte welkom op de VMUG 2022. Zij maken direct van de gelegenheid gebruik om nog een klein flesje bier (van 6 liter wel te verstaan) uit te reiken. Een openstaande prijs van een van de eerdere online VMUG edities.

Keynote

Ron Oglesby van VMware verzorgt de Keynote van de VMUG en vertelt hierin over Zero Trust. Zijn verhaal gaat over hoe onze wereld veranderd is na Covid en hoe we anders moeten omgaan met alle beveiligingsaspecten. Hij gebruikt zijn persoonlijke VMware toegangspas als voorbeeld, die is tijdens de Covid-periode gemaakt. Aangezien hij niet naar kantoor mocht komen, is er een foto van het internet gebruikt. Ron staat nu mét zonnebril op zijn VMware pasje. Iedereen die zijn pasje leent en met een zonnebril op, het pand betreedt kan dus zo naar binnen. Ron werkt nog niet zo heel lang bij VMware en versprak zich dan ook een aantal keer. Wat zijn keynote juist interessanter maakte en waar hij mooi gebruik van maakte. Zijn verspreking “We from Citrix” verbetert hij snel in “We from Broadcom”.

Break-out sessies – ochtend

Na de keynote volgen verschillende break-out sessies. We nemen je graag mee langs een aantal noemenswaardige presentaties.

  • Oud-collega Robert Kloosterhuis geeft een sessie over Tanzu for Dummies. Hij laat de verschillende aspecten van het platform zien, zoals de samenwerking van Tanzu met Antrea en de NSX-T firewall.
  • Zeer verhelderend is de paneldiscussie ‘How can great user experience improve your companies security’. Vooral het product van Igel trekt hierin onze aandacht. Na de sessie zoeken we hun stand op de VMUG nog even op, voor het stellen van wat extra vragen.
  • Erik Verbruggen geeft een sessie over Google Cloud VMware Engine. Hij laat zien dat er nu meer cloud leveranciers zijn waarop een VMware SDDC kan draaien, die als een service in de Cloud kan worden afgenomen. Helaas gaat door een groter aanbod de prijs nog niet sterk omlaag. Wat wel goed is om te weten is dat VMware on AWS nog steeds een stapje voorloopt op deze ontwikkelingen, als je kijkt naar de mogelijkheden.
  • Uiteraard ontbreken wij niet bij de lightning talk van collega Bart. Hij neemt ons mee in een klantcase die de impact van netwerkonderhoud laat zien op VMware vSAN.

Break-out sessies – middag

  • Collega Robert houdt een sessie over NSX-T Designs. Hierin wijdt hij uit over de design patronen van NSX-T, die hij gebruikt om bij verschillende klanten tot een design te komen. Een van de aanwezigen gaat vlak na de VMUG zijn NSX-T VCP halen en kan direct de puntjes op de ‘i’ zetten.
  • Dell geeft een sessie over hun back-up oplossing met als titel ‘Automated Operational Airgap’. Dit is tegenwoordige een populaire manier om je back-up veilig te stellen, zodat deze niet door ransomware aangepast of gegijzeld kan worden.
  • Remi Schipperus presenteert namens VMware de SASE oplossingen van VMware. Hij laat o.a. een soort proxy naar applicaties in de cloud zien. Een mooie manier van beveiligen waarbij je controle kunt krijgen met behulp van policies. Hiermee kun je bijvoorbeeld bepalen hoe gebruikers iets als dropbox mogen en kunnen gebruiken.
  • Robin betreedt om 15.15 het podium voor zijn sessie: Waar en hoe begin je met het automatiseren van bijvoorbeeld NSX-T. Hij presenteert zichzelf als “ik ben geen automation expert”, maar geeft toch de volle zaal goede aanwijzingen over automation en NSX-T.

Afsluiting & Borrel VMUG

René van Leeuwen (die rooie van Dumpert) geeft de laatste sessie van de dag… “ik zeg 5 reeten!”
Hij geeft tips over het maken van content. De Dumpert historie komt aan bod en hij geeft inzicht in wat wel én niet voor hen heeft gewerkt de afgelopen jaren.

Net voor de borrel mogen Johan en Joris nog mededelen dat de Nederlandse VMUG ook na Covid nog steeds de grootste van de wereld is. Een heel goed excuus om van de borrel te gaan genieten na deze mooie dag. En laten wij nou de sponsor zijn van de borrel! Heerlijke bitterballen en allerlei andere hapjes worden ons aangeboden. Onder het genot van deze lekkernijen praten we nog na over deze geslaagde editie van de VMUG.

Wij kijken alweer uit naar de volgende editie, terug naar Den Bosch in 2023. Zien wij je daar weer?