1 jaar bij RedLogic – Bart Oevering

5 september 2019 Fun

In 1 jaar tijd kan er veel gebeuren; zo viert Bart zijn 1-jarig RedLogic jubileum. Dat moet natuurlijk gevierd worden, met een ‘diepte’ interview wel te verstaan. Wij vroegen hem de hemd van het lijf.

Wie is Bart?

Ha, die vraag had ik al wel verwacht, ik geniet eigenlijk van alles dat met techniek te maken heeft. Natuurlijk heb ik daarin wel een specifieke interesse en die ligt op het gebied van (netwerk) infrastructuren, daar kan ik mijn hart en ziel in kwijt. Buiten werk ga ik graag de uitdaging aan, die  zoek ik in het klimmen. Ik ben met grote regelmaat te vinden in de boulderhal of bij de klimmuur. Daarnaast hou ik er ook van om te genieten van een mooi stuk motorrijden.

Hoe heb je het 1e jaar RedLogic ervaren?

Mijn eerste jaar bij RedLogic zou ik omschrijven als “work hard, play hard”. Ik viel gelijk met mijn neus in de boter met een werkbezoek aan VMware Global Support Services (GSS) van VMWare in Cork, Ierland. Bij het GSS heb ik een aantal interessante technische sessies kunnen bijwonen. Weer terug in Nederland ben ik hard bezig gegaan om kennis en ervaring op te doen bij verschillende klanten, zodat ik deze op de juiste manier van dienst kan zijn. Ook zijn er vanuit RedLogic diverse leuke en informatieve momenten georganiseerd waar ik mijn collega’s beter heb leren kennen.

Wat heb je allemaal geleerd?

Omdat ik nog geen certificaten had lag er een nadruk op het halen van certificeringen. In het eerste halfjaar bij RedLogic heb ik twee certificaten weten te behalen, namelijk VCP-NV en VCP-DCV. Beide trajecten stonden al even op mijn verlanglijstje, maar nu was er de kans om ze ook daadwerkelijk te halen. In het tweede deel van het jaar ben ik bezig gegaan voor CCNA en VCAP-NV. CCNA heb ik ondertussen gehaald. Ik heb mijn VCAP-NV helaas nog niet gehaald, was even uit de running vanwege een gebroken voet. Hij staat op mijn planning.

Wat is het belangrijkste dat je hebt meegenomen van de afgelopen 12 maanden?

Er zijn een hoop dingen belangrijk in het leven en er is meer dan alleen de specifieke werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het is ook belangrijk om zelf te blijven ontwikkelen en ik heb gemerkt dat hier de ruimte voor is. Ook heb ik gemerkt dat het steeds makkelijker wordt om mijn theoretische kennis te onderbouwen met ervaring en daarmee weloverwegen beslissingen te nemen.

Zijn je verwachtingen van het werken bij RedLogic uitgekomen?

Ik vind het belangrijk om neutraal een ervaring in te gaan, maar ik heb wel bewust voor RedLogic gekozen. Ik was op zoek  naar een bedrijf dat medewerkers belangrijk vindt. Die verwachting is zeker uitgekomen en ik ben mij er nog regelmatig van bewust dat ik blij ben met mijn keuze. Naast de waardering heb ik heb gemerkt dat er de ruimte is om mezelf te profileren en een eigen richting binnen de werkzaamheden te kiezen/vinden.

Wat is het leukste dat je het afgelopen jaar hebt gedaan?

HET leukste? Dat is lastig, het jaar is in vogelvlucht voorbij gegaan. Van de reis naar Cork tot een prachtige kerstviering bij Flevo on Ice, een Housewarming bij Frank naar de SysAdmin dag bij Michael in het zwembad. Daarnaast blijf ik het mooi vinden om in een datacenter rond te lopen, al ben ik ook wel blij als ik weer weg kan.

Wat heb je voor je verjaardag gekregen? 

Over het algemeen draag ik overhemden maar ik heb iets te vaak tegen een bepaald persoon (Linda) geroepen dat ik deze niet strijk omdat ik geen strijkijzer heb. Met mijn verjaardag heb ik dan ook een strijkijzer van RedLogic gekregen samen met een prachtige bloemetjes strijkplank. Helaas missen de RedLogic stickers, maar nu heb ik geen excuus meer om met niet gestreken overhemden op het werk aan te komen :).

Wil je nog meer weten over Bart? Check zijn profiel je kan hem ook bellen, mailen of met hem connecten op LinkedIn. En ben je enthousiast geworden over RedLogic? Wij hebben nog een aantal leuke vacatures open staan.