VMworld Europe 2019 – Dinsdag 5 november

6 november 2019 Events / VMware

Op dinsdag gaat, traditioneel gezien, de VMworld Europe officieel van start. Pat Gelsinger (CEO van VMware) verzorgde de keynote: ‘Tech in the age of Any’. Wij gaan uiteraard dieper in op keynote in dit deel van de blogserie. RedLogic was daarnaast bij verschillende openbare en speciaal georganiseerde sessies aanwezig. Wat heeft de dinsdag van de VMworld Europe allemaal gebracht.

Keynote sessie

Pat Gelsinger nam het aanwezige publiek mee in ‘Tech in the age of Any’. Hij had reeds tijdens de VMworld US verschillende bekendmakingen gedaan (meer details in onze blog: VMworld US 2019). Hij voegde aan de groeiende lijst met cloud projecten Project Maestro toe. Aan het NSX portfolio is IDS/IPS toegevoegd. Ook waren er boeiende en inspirerende interviews met SAP, IHS Markit en Michelin.

Noemenswaardige nieuwe aankondigingen:

  • Project Galleon: Snellere en betere applicatie ontwikkeling met behulp van Bitnami.
  • Project Maestro: Operationaliseren van 5G Telco omgevingen
  • VMware Tanzu: Mission Control voor het beheren van Kubernetes clusters, zowel on-premise als in verschillende clouds.
  • Project Pacific: Native Kubernetes draaien in vSphere.
  • Workspace One Virtual Assistant: Onboarding van nieuwe medewerkers op WS1.
  • NSX IDS/IPS Expansion: Distributed IDS/IPS is toegevoegd aan het NSX portfolio.
  • Intrinsic Security: Integratie van Carbon Black in het bestaande NSX portfolio.

VMware TAM sessie

Robert had dit jaar de eer om een Technical Account Manager (TAM) sessie te co-hosten. Hij heeft, samen met een RedLogic klant, de gemeenschappelijke ervaringen betreffende het lopende VMware Cloud Foundation project gedeeld. De aanwezige bezoekers kwamen uit verschillende landen, o.a. Nederland, Duitsland en de UK. Zij werden door Robert op weg geholpen met de eigen VCF omgeving en kregen verschillende tips en tricks mee.

Dag vol sessies

De dinsdag van de VMworld Europe stond, naast de keynote, vol met vele soorten sessies. Wij laten er hier vier kort de revue passeren:

Post-Quantum Cryptography

Iedereen kent het slotje bij de adresbalk in de browser en het opzetten van een VPN-verbinding. Dit zijn voorbeelden van beveiliging die gebruik maakt van cryptologie. De verwachting is dat deze binnen vijf tot tien jaar volledig nutteloos zijn. Matts kwam er in deze sessie achter dat quantum computers inmiddels als serieuze bedreiging gezien moeten worden. In de praktijk heeft men er echter nog weinig bij stilgestaan en denkt men over quantumtechnologie als iets van de toekomst. Die toekomst komt snel dichterbij en VMware helpt met nieuwe cryptografie om deze ook veilig te houden.

AVI Advanced Loadbalancer

AVI Networks is recentelijk overgenomen door VMware. De interesse bij RedLogic was direct gewekt, zeker gezien de ervaringen met de NSX Loadbalancers.

Tijdens een privé sessie met AVI Networks hebben zij met ons in detail gesproken over interessante use cases. De AVI loadbalancer wordt gezien als de nieuwe Enterprise-level Multi-Cloud loadbalancer. Hij kan, voorlopig, als oplossing naast bestaande NSX loadbalancers gebruikt worden. De loadbalancer kan worden ingezet in combinatie met containers en geeft uitgebreid inzicht in het gebruik van de loadbalancers.

VMware Cloud on AWS workshop

Deze workshop is vergelijkbaar met de bekende VMware Hands-on Labs. De meerwaarde van deze workshop op de VMworld Europe is dat deze onder deskundige begeleiding wordt gegeven. Hierdoor is het nog leerzamer dan de reguliere hands-on labs omgeving. Voor deze lab werd er een echte VMware Cloud on AWS omgeving opgestart.

Meet the Experts: Adventures in the twilight

Wanneer je aan VMware denkt, dan denk je niet zo snel aan ARM processoren. VMware werkt echter hard aan nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Op basis van ARM kunnen kleinschalige ‘right-sized’ systemen worden gebouwd voor omgevingen waar stroomgebruik, kosten, ruimte of eenvoudige vervangbaarheid van groot belang zijn. Je kan hierbij denken aan een ESXi cluster op een schip, in een windmolen of een zendmast. VMware heeft inmiddels werkende omgevingen op basis van bijvoorbeeld Raspberry Pi’s, Broadcom of Mellanox SmartNICs. Deze zijn echter nog niet vrijgegeven. Het is inmiddels mogelijk om fysieke Amazon EC2 A1 Instances af te nemen, zodat binnenkort ARM workloads op VMware Cloud on AWS kunnen draaien.

De dinsdag van de VMworld Europe was een drukke en leerzame dag. Wij zijn morgen weer bij je terug voor het volgende deel van deze blogserie.