VMware Technical Support Summit 2019

22 mei 2019 Events / VMware

Voor het derde jaar op rij is RedLogic aanwezig bij de VMware Technical Support Summit. Robin en Menno zijn namens RedLogic naar Cork afgereisd voor deze 6e editie. VMware is dit jaar uitgeweken naar een nieuwe locatie: Pairc Ui Chaoimh. In dit stadion vinden meestal amateurwedstrijden en concerten plaats.

VMware Techsummit – Dag 1

De VMware Techsummit vindt dit jaar plaats op 21 en 22 mei. Net als vorig jaar zijn deze twee dagen opgedeeld in algemene sessies in de ochtend en break-out sessies in de middag. Dag 1 werd geopend door Velchamy Sankarlingam die een kijkje gaf in de interne infrastructuur van VMware zelf. Hierbij presenteerde hij VMware als klant van zichzelf, zijnde een soort van customer zero. Hiermee maakte hij duidelijk dat VMware hun producten veelal eerst zelf gebruikt, voordat zij deze op de markt brengen.

Ochtend sessies

Na de keynote volgde een sessie over het gebruik van vPostgres in de verschillende VMware producten. Tijdens deze sessie werd met name stil gestaan bij bloat space in de database van de vCenter Appliance. Daarna stond een sessie over migratiemogelijkheden van NSX-V naar NSX-T op het programma. Met een sessie over vxRail werd vervolgens de ochtend afgsloten. Deze laatste sessie sloot mooi aan bij de sessie die Friso van Dort (Dell Technologies) vorige week gaf tijdens de RedLogic Tech Day.

Middag Break-out sessies

De middag stond in het teken van verschillende break-out sessies:

vSAN Performance and Troubleshooting: Deze sessie gaf een mooie inkijk in de werkwijze van VMware GSS. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden lieten zij de verschillende stappen zien die zij nemen bij het oplossen van problemen.

VMware Cloud on AWS – ‘Under the covers’: In deze sessie draaide het voornamelijk om het blootleggen van de eerste valkuilen die klanten tegenkwamen bij het aanvragen en configureren van de VMware Cloud on AWS. Er werd langdurig stilgestaan bij IP-adresseringen en de verschillende aansluitmogelijkheden.

De laatste sessie die Robin en Menno hebben bijgewoond ging over NSX – Top issues on NSX-T & NSX-V. Waarbij voor NSX-V de momenteel veel voorkomende Service Requests bij GSS behandeld werden. Voor NSX-T werd de sessie wat aangepast en werd er uitvoerig stilgestaan bij de packet flow door de verschillende componenten. Een erg interessante sessie, waarbij veel nieuwe inzichten zijn opgedaan.

BBQ @ Dwyers of Cork

De eerste dag werd feestelijk afgesloten in ‘Dwyers of Cork’; een gezellige bar alwaar een heerlijke BBQ werd geserveerd.

Hoewel het altijd schijnt te regenen in Ierland, is het tijdens de Techsummit meestal lekker weer. Advies aan VMware is dan ook om gewoon vaker een Techsummit te organiseren.