RedLogic Tech Day

20 mei 2019 Events

Met maar liefst 10 technische sessies was de allereerste RedLogic Tech Day een succes. Om de oude traditie van kennissessiedagen nog krachtiger te maken hebben wij deze omgedoopt tot Tech Days. Op deze dagen draait het alleen nog maar om techniek. Medewerkers verzorgen deze dag zelf. Dit door een technisch onderwerp uit te lichten of door een partner of leverancier met een goed verhaal uit te nodigen.

Dell vxRail

Wat maakt het product vxRail van Dell beter dan andere HCI oplossingen? Friso van Dort, Account Systems Engineer bij Dell Technologies, was uitgenodigd om hierover uitleg te geven. Vantevoren was hem ingefluisterd dat zijn verhaal puur technisch moest zijn. De wens is om diep de techniek in te duiken op de Tech Days.
Friso heeft het team laten zien wat vxRail onderscheidt, waardoor wij nu nog beter in staat zijn om te bepalen wat, wanneer de beste keuze is. Met VMware Cloud Foundation on vxRail kan een stabiele, doorgrondig geteste, omgeving worden neergezet. Met vxRail wordt namelijk ook de hardwarelaag toegevoegd aan het complete update- en beheerproces, waarbij voorkomen wordt dat bij een issue door leveranciers naar elkaar wordt verwezen. vxRail voegt dus technologie toe waar VCF ophoudt, hetgeen een mooie aanvulling is.

RedLogic klanten – Tech Day

Hoewel het RedLogic team goed weet waar collega’s bij de verschillende klanten mee bezig zijn, is het goed om samen dieper in te gaan op interessante onderwerpen. De Tech Day is hiervoor een perfect podium, zo stonden de volgende sessies op het programma:

  • VDI & vSAN (Menno)
  • SAN switches (Cees)
  • VMware vRealize Operations Manager 7 (Michael)
  • NSX PowerOps (Robert)
  • What’s next klantproject (Jimmy)

VMware Cloud Automation

Op 9 april gaf VMware in Nederland de eerste workshop over VMware Cloud Automation Services, oftewel VMware CAS. Jimmy was daar voor RedLogic aanwezig om zo veel mogelijk kennis te vergaren. Zo heeft hij geleerd om vanuit CAS een Multi-Cloud deployment te bouwen. Zijn nieuw verworven kennis heeft hij gedeeld met het team.

Na een uitleg over hoe CAS in elkaar steekt en wat je eraan hebt, gaf hij een demo waarbij met enkele kliks een Amazon Web Services (AWS) omgeving aan VMware CAS werd gekoppeld. Omdat CAS Multi-Cloud is, zijn alle clouds na de koppeling gelijk te maken met behulp van universal resources. In het tweede deel van de demo bouwde Jimmy een virtuele machine waarbij goed te zien was dat het inderdaad niet meer uitmaakt welke cloud er op de achtergrond wordt gebruikt.

Bevrijdingsfestival Overijssel 2019

“Zou dit onderwerp wel technisch genoeg zijn?” Die vraag stelde Bart voorafgaand aan zijn presentatie. Maar Bart heeft het team laten zien hoeveel techniek er op de achtergrond nodig is om een groot festival tot een succes te maken. Met dagenlange voorbereidingen, testen, bouwen en naderhand weer afbreken, heeft Bart mooi en vooral ook dankbaar werk geleverd.

What’s new in Storage in Windows Server 2019

Voor iedereen bij RedLogic is VMware een ‘way of life’. Maar omdat wij ook meerdere Windows-omgevingen tegenkomen is het goed om ook op de hoogte te blijven van waar Microsoft zich mee bezighoudt. Cees toonde in een vlotte presentatie een aantal nieuwe ontwikkelingen in Windows 2019. Omdat Cees een grote passie heeft voor storage legde hij de nadruk op juist de storage ontwikkelingen. Daarnaast verloor hij ook andere aspecten, zoals het nieuwe Windows Admin Center, niet uit het oog.

De 1e Tech Day werd afgesloten met een drankje en een korte evaluatie. In september staat de 2e Tech Day op de planning, wederom gevuld met interessante technische sessies.