Tech Day RedLogic op Landgoed Boekesteyn

11 september 2020 AWS / Nieuws / VMware

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Hoogste tijd voor een RedLogic Tech Day! Een dag vol met technische sessies voor en door collega’s, waar ook externe experts worden uitgenodigd voor een extra dosis kennis. Nu werken wij de afgelopen maanden vanuit huis en dan ga je je collega’s best wel missen. Voor de Tech Day reizen wij dan ook af naar Landgoed Boekesteyn, het pand waar wij in onze begindagen veelvuldig hebben gewerkt. Hier is voldoende ruimte om veilig samen te komen. Zo kunnen wij elkaar eindelijk weer eens in de ogen kijken.

TICK stack

Tijdens de Tech Day gaat het over technische onderwerpen die ons zelf interesseren en uitdagingen of ontwikkelingen die we in het veld tegengekomen. Vandaag vertelt Matts over de TICK stack die hij samen met Grafana gebruikt om inzicht te krijgen in zijn home-automation. De TICK stack bevat Telegram (T) om data in de time-series InfluxDB (I) te krijgen. Deze data wordt vervolgens met Chronograf (C) of een Grafana dashboard weergegeven. Hij gebruikt daarna Kapacitor (K) om de data te analyseren en alerting in te stellen.

Infoblox

Michael vertelt over de Infoblox upgrade en de Route53 migratie van een van onze klanten. Hij neemt ons mee in de uitdagingen die hij tegenkomt en geeft inzicht in zijn leerpunten. Hij geeft daarna een overzicht van de nieuwe features in deze upgrade, zoals de andere DNS records die beschikbaar zijn.

VMware NSX-T

VMware heeft deze zomer meerdere interessante NSX-T sessies gegeven. Robin en Robert volgden namens RedLogic de zogeheten ‘Last Mile’ cursussen. Zij weten inmiddels hoe zij de laatste loodjes van een implementatie nog makkelijker kunnen laten verlopen. Robin geeft hierover een korte presentatie, om daarna in een open discussie de belangrijkste punten te bespreken.

AWS

Er zijn twee externe sprekers (remote) aanwezig, om het team nieuwe inzichten te geven.

Andrew Robbinson van AWS geeft een presentatie over het well-architected framework van AWS. AWS Well-Architected helpt cloudarchitecten bij het bouwen van een veilige, goed presterende, resilient en efficiënte infrastructuur voor hun applicaties en workloads. Het is een van de basiscomponenten van de designs die wij maken. Het framework omvat allerlei best-practices en richtlijnen die vanuit de pilaren een focus hebben op een bepaald gebied van de service. Gebaseerd op vijf pijlers – Security, Reliability, Perfomance, Cost en Operational Excellence – biedt het AWS Well-Architected Framework een consistente manier voor klanten en partners om architecturen te ontwerpen, te implementeren en over tijdspannes te evalueren.

Normaliter nodigen wij mensen uit om persoonlijk aanwezig te zijn, maar vanwege reisrestricties sloot Andrew aan vanuit Boston. Uiteindelijk gaf het remote volgen van de presentatie door een koptelefoon een mooie ‘AWS re:Invent OverFlow‘ vibe.

AVI load balancer

Erik Peeters van VMware geeft een mini-workshop over de NSX-T advanced of AVI load balancer. Erik legt ons de architectuur en de werking van deze load balancer uit. Uiteraard komen de sterke punten op het gebied van schaalbaarheid, multi-cloud, inzicht in het verkeer en troubleshooting aan de orde. Tot slot krijgen we in de AVI demo omgeving de kans om zelf met de load balancer aan de slag te gaan. Deze maakt het zeer eenvoudig om inzicht te krijgen in het verkeer naar de applicaties. Het laat bijvoorbeeld zien waarom een website vanaf het ene device (over wifi) veel sneller een pagina laadt dan vanaf een mobiel met slechte 4G verbinding.

Client Round trip in de AVI Loadbalancer
Een overzicht van de verschillende Round Trip Times zoals zichtbaar in de AVI loadbalancer

Alles bij elkaar een Tech Day vol technische weetjes en leuke onderwerpen. En prettig om deze weer eens fysiek bij te wonen. Helaas gaat zo’n dag weer veel te snel voorbij en hebben we nog lang niet bij kunnen praten met alle collega’s.