AWS re:Invent 2018 – Halverwege

29 november 2018 AWS / Events

Inmiddels is de AWS re:Invent alweer een paar dagen onderweg en de officiële keynote van Andy Jassy heeft plaatsgevonden. De delegatie van RedLogic begint zich in Las Vegas en op het re:Invent inmiddels aardig thuis te voelen. Ook al blijft het lastig om alle breakout sessies en workshoplocaties op tijd te vinden. Het re:Invent laat zeker een blijvende indruk achter. Niet alleen doordat het in Las Vegas plaatsvindt, maar ook door de meer dan 50.000 bezoekers.

AWS re:Invent Keynote

De eerste AWS keynote, bezocht door RedLogic, is ook direct de grootste en langste van de gehele re:Invent. In deze 3 uur durende keynote van Andy Jassy werd aan de hand van 5 thema’s stil gestaan bij de vraag ‘What do builders want?’. Elk thema werd ingeleid met een stuk muziek en aan de hand van de titel werden de bestaande en nieuwe services van AWS besproken. De 5 thema’s waren: The right tool for every builder, AWS landing zone, Database freedom, Infrastructuur AI&ML en Move to the Cloud. Een voorbeeld van een aantal nieuwe services:

  • Amazon FSx for Windows File Server – Een volledig Windows compatible file server in AWS.
  • AWS DataSync – Een service om data te migreren en synchroniseren naar AWS.
  • AWS Control Tower – Een service voor het opzetten van de AWS Landing zone.
  • AWS Outpost – Een hardware stack van AWS voor gebruik in je eigen datacenter. Deze stack heeft de gebruikelijke AWS look & feel en wordt aangestuurd door je AWS Console. De support van de hard- en software hierop wordt door AWS uitgevoerd.
  • DeepRacer – Deze autonoom rijdende mini-auto is bedoelt om bekend te raken met machine learning of dit te leren. Deze mini-auto is gemaakt op een schaal van 1 op 18 en heeft alles aan boord om zelf te kunnen rijden. Het idee is dat door het gebruiken van deze auto, meer mensen deze moderne technieken leren kennen. Tijdens het ontwikkelen van deze auto werden er al snel wedstrijdjes mee gereden bij AWS. Goede reden voor AWS om direct de de DeepRacer League in het leven te roepen. De aftrap van de eerste editie ging direct na de keynote van start in  het MGM Grand.

Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende services die de revue passeerden.

Overflow rooms

Naast de mogelijkheid om de keynote zelf bij te wonen, kun je hem ook volgen vanuit een van de vele overflow rooms. In elk hotel dat onderdeel uitmaakt van de re:Invert is zo’n overflow room aanwezig. Hier kun je sessies en keynotes, die op dat moment plaatsvinden op een andere locatie, volgen. Het is dus niet noodzakelijk om telkens tussen de hotels heen-en-weer te reizen. Deze ruimtes zijn echt een must, het is bijna onmogelijk om binnen 30/60 minuten op een andere locatie te zijn voor het volgen van een een nieuwe sessie. In de overflow room van het MGM Grand bevinden zich bijvoorbeeld 8 grote schermen, waar per scherm 100 man met koptelefoons de sessies kunnen volgen.

Expo

De expo van AWS re:Invent bevindt zich in het Sands Expo bij het Venetian Hotel. Vele standhouders zijn bekenden van RedLogic vanuit de infrastructuurachtergrond. Zij bieden hun diensten of producten aan als service op AWS. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cisco, Juniper, Palo Alto, NETapp, Commvault en VMware. Het grootste deel van de standhouders zijn echter bedrijven die diverse monitoring tools aanbieden op het gebied van security, monitoring & alerting, compliancy en natuurlijk kosten. Een grote AWS stand kan uiteraard niet ontbreken, waar de meeste AWS services vertegenwoordigd zijn. En net als op de VMworld is ook hier een Expert Bar te vinden, waar vragen aan AWS experts gesteld kunnen worden.

Tot zo ver voor deze keer, binnenkort het afsluitende deel van deze drieluik over het bezoek aan de AWS re:Invent 2018.