RedLogic-Sessies op de NLVMUG UserCon 2018

21 maart 2018 Events / VMware

Afgelopen dinsdag was het weer zover, de NLVMUG UserCon 2018. Uiteraard was RedLogic ook dit jaar weer van de partij.

VMware community event

De NLVMUG UserCon 2018 is het grootste VMware VMUG community event ter wereld. Tijdens dit evenement komen de Nederlandse VMware vakidioten bij elkaar om kennis op te doen en vooral ook om kennis te delen. VMware CEO Pat Gelsinger verzorgde de keynote en roemde hierin de Nederlandse VMware community. Met meer dan 60 sessies over uiteenlopende VMware onderwerpen was ook de rest van de dag goed gevuld. Uiteraard was er een RedLogic delegatie aanwezig en werden twee sessies gehost.

Community talk: “vSphere en hoe nu verder”

In de community talk sessie, samen met de techneuten van ITQ, PQR en OGD, gaf Robert namens RedLogic zijn input op het gebied van Containers, NSX, Automation, de toekomst van VMware en de toekomst van ons vakgebied in het algemeen. Aan de hand van drie stellingen kwam een levendige groepsdiscussie op gang. Deze leuke, interactieve sessie kwam mede tot stand doordat de bezoekers konden deelnemen aan het groepsgesprek.

Microsegmentatie in de praktijk

De NLVMUG organisatie had geleerd van vorig jaar en een twee keer zo grote zaal beschikbaar gesteld voor de RedLogic-sessie over NSX. Dit kon echter niet voorkomen dat de zaal ook dit jaar volledig was gevuld met geïnteresseerden in VMware NSX. Zo’n 60 tot 70 man lieten zich informeren over de lessons-learned uit vier jaar praktijkervaring met NSX. Dit jaar stonden vooral de Distributed Firewall en de do’s en don’ts met betrekking tot het bouwen van een goede firewall-configuratie centraal.