Nieuwe start voor VMware Explore

8 november 2022 Events / VMware

De VMware Explore Europe in Barcelona is van start. Naast een team van acht RedLogic collega’s sluiten ook internationale Conscia collega’s aan in Barcelona. De komende week staat in het teken van veel technische sessies, keynotes, verschillende meetings én het opdoen van kennis. Natuurlijk is er ook ruimte voor fun en ontbreken de leuke feestjes en etentjes deze week zeker niet. Net als voorgaande jaren (toen nog de VMworld), houden wij je weer uitgebreid op de hoogte.

Een nieuwe start

Dit jaar, met recht, een nieuwe start voor het jaarlijkse VMware event. Na de online edities tijdens de coronajaren, heeft VMware het event hernoemd naar de VMware Explore. En uiteraard zijn wij erbij en doen verslag.

Traditioneel gezien was de maandag de ‘Partnerdag’ op de VMworld en ook een stuk rustiger. Je kon design sessies volgen, waarin je kon meekijken hoe een product eruit zou komen te zien. Dit jaar zijn er geen ‘GUI’ design sessies meer, maar ‘tutorial’ sessies. Medewerkers van VMware geven in deze sessies meer diepgaande uitleg over verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan, hoe je een design maakt of hoe je een product het beste kan gebruiken. Hierover later meer…

Advisory Board

Voor de meeste bezoekers is de maandag een dag om alvast rond te kijken op de VMware Explore. Of om te wennen aan Barcelona, voordat het event echt losbarst. Wij beginnen echter op zondag en maandag al met onze deelname aan de Customer Technical Advisory Board (CTAB) van VMware. Niet iedereen kan hieraan deelnemen, het is op unieke uitnodiging van VMware.

Tijdens de CTAB draait het voornamelijk om de werking en verbeterpunten van de huidige producten. VMware neemt vervolgens de feedback en ervaringen van hun klanten mee bij het maken en verbeteren van hun producten. Veel technische nieuwtjes passeren dus al de revue, zodat wij een lichte voorsprong hebben op de VMware Explore. Altijd fijn natuurlijk.

De eerste indruk

De VMware Explore 2022 is op het eerste gezicht veel kleiner dan de voorgaande VMworld edities. Dit jaar is het event een volledige hal – of bijna een voetbalveld – kleiner. De aankleding buiten de Fira Grand Via, waar de VMware Explore wordt gehouden, is ook duidelijk minder aanwezig. Verschil is wel dat het vandaag al gezellig druk is in de wel beschikbare ruimtes. Wel missen wij de uitgebreide community ruimtes, waar altijd veel discussies gevoerd werden. We wachten af, of dat dit jaar ook nog zo is.

Tutorials

Er staan verschillende tutorial sessies gepland vandaag: vSAN, Horizon, Tanzu en een Examen review voor het VCP-DCV examen. Wij sluiten, net als voorgaande jaren, aan bij de Extreme Performance sessie van Valentin Bondzio. Wij hadden het voorrecht hem tijdens de NLVMUG dit jaar ook al even te mogen spreken. Valentin gaat, naast de VM performance, nog even los op de schrijfwijze van de naam VMware en niet VMWare of vmware. Ook vertelt hij over de nieuwe opties in vSphere 8, met betrekking tot performance verbeteringen.

Een van de sprekers die wij zeker de afgelopen jaren missen is Nimish Desai. Hij is een van de drijvende krachten achter de ‘NSX reference design’ guide. Op voorgaande edities van VMworld gaf hij vaak twee NSX design sessies. Deze sessies liepen vaak uit en zaten boordevol informatie. Dit jaar heeft de organisatie hem (helaas) beperkt tot een sessie van een uur. Nimish’s sessie gaat dit jaar over ‘Designing Your Network for Hybrid Cloud’.

Officiële start

Morgen gaat de Explore 2022 officieel van start met de eerste General Session door Raghu Raghuram, de CEO van VMware. Wij kijken er alvast naar uit, tot morgen!