Wij kijken terug op 2021

1 januari 2022 Fun / Nieuws

Bij de start van het nieuwe jaar, blikken wij nog even terug op 2021. Het was wederom een apart jaar, met thuiswerken, remote events, online Tech Days en verjaardagen vieren via Teams. Of wordt dit inmiddels gewoon normaal? Gelukkig waren er in 2021 een paar fysieke events en uiteraard gaan trainingen en opleidingen gewoon door. Ook zijn wij in het laatste kwartaal onderdeel gaan uitmaken van het Conscia Network of Knowledge. Hierbij ons afgelopen RedLogic jaar in vogelvlucht.

Tech Days

Om de maand maken wij tijd voor een Tech Day, zo ook in 2021. Een dag voor en door ons technisch team, vol met sessies om elkaar te informeren én van elkaar te leren. Zo worden afgeronde projecten besproken; wat is er gebouwd, wat doet het en hoe dit te beheren. Ook zijn er gastsprekers die nieuwe producten/diensten komen uitleggen. Niets commercieels, alleen maar technisch.

In de 5 Tech Days kwamen o.a. de managed services dienstverlening, CloudHealth, AWS, microsegmentatie en de verschillende NSX V2T migraties aan bod. Afgelopen november waren ook onze nieuwe Conscia collega’s aanwezig, met extra uitleg over hun platformen en dienstverlening.

Events

Over de VMworld en de VMUG staan 2 mooie blogs online. Onze fun events zijn echter wat onderbelicht. Dit betekent niet dat ze niet hebben plaatsgevonden, in tegendeel.

In een online paardenrace namen ezels, paarden en honden het tegen elkaar op. Met namen als Usain Colt, Kate Winsalot, Mr Tumble, Chew Barka en Dirty Denims was het vaak lastig kiezen. Dit tezamen met een nogal hysterische spelleider maakte het plaatje compleet. Menno wist uiteindelijk de gouden race cap te winnen!

Ook een Kahoot Quiz, om te testen hoeveel je van je collega’s weet, tot een crazy Bingo kwamen voorbij. Voor de SysAdmin Day nam Salomé Trip van Cacao and Spice ons virtueel mee in de wereld van Direct Trade-chocolade. Een heuse proeverij van echt eerlijke chocolade, van een gebrande cacaoboon tot aan de lekkerste chocoladerepen.

Na lang wachten was het in september tijd voor een event in levende lijve. Dan merk je hoe erg je dit hebt gemist en ook dat alle collega’s gewoon hetzelfde zijn gebleven. Tijdens een workshop schermen was direct het fanatisme zichtbaar en des te langer het duurde, hoe meer bezwete en lachende gezichten het opleverde. Ook in november hadden wij een fysiek event, en moesten wij ontsnappen uit Prison Island. In kleine teams werden verschillende kamers bedwongen. Team rood mocht zich uiteindelijk de winnaars noemen.

Afgelopen maand hadden wij de luxe om 2 keer Kerst te vieren. Een kerstlunch is zo ongeveer traditie bij RedLogic, dus ook virtueel gaat die gewoon door. Deze werd opgevolgd door een Interspective sessie door Matts. Door gebruik te maken van technieken en basisprincipes uit de psychologie liet Matts ons zien hoe je situaties sneller kunt inschatten. En om het gezellig af te sluiten hebben we een fysiek spel (Micro Macro – Crime City) met z’n allen virtueel gespeeld. Werkt dat? Ja, dat werkt!

Als laatste de What’s Cooking Business update van Conscia, waarin wij ons hebben voorgesteld aan de nieuwe collega’s. Hierbij werden wij verblijd met een 3-gangen kookpakket, waarmee wij zelf de meeste prachtige gerechten op onze borden konden toveren.

Trotse momenten

Dit zijn er nogal wat, dus daarom een korte impressie:

2021 was een mooi jaar, ondanks dat het zich grotendeels online heeft afgespeeld. Laten we afspreken dat 2022 nog beter gaat worden, op professioneel en persoonlijk vlak.
Namens het gehele team: Happy 2022!