Terugblik op de vNS TechCon 2020

12 november 2020 Events / VMware

Op 29 oktober stond de derde editie van de vNS TechCon op de planning. Net als veel evenementen dit jaar is de vNS TechCon een geheel online event. Alle aanmelders ontvingen een link naar twee Zoom sessies. De eerste voor de keynote en de vMA TechCon sessies, de tweede voor die van de vNS TechCon. Op deze manier kan je als deelnemer zelf kiezen voor het track van je voorkeur, of ze mixen uiteraard.

Keynote

Na een kort welkomstwoord van de organisatie van de vNS TechCon mocht Jeremy van Doorn even na één uur ’s middags het spits afbijten. In de algemene keynote neemt hij ons mee door de visie van VMware de afgelopen jaren: any app, on any cloud, to any device. Jeremy laat o.a. de door VMware ontwikkelde en aangekochte producten zien, ten behoeve van het realiseren van deze visie.

Acquisities die VMware de laatste jaren gedaan heeft.
Overzicht van de VMware acquisities van de afgelopen jaren.

Tussendoor gaf Jeremy ook verschillende bruikbare tips. Zo vertelde hij bij de VMware Cloud dat je aan de naam kunt aflezen wie de beheerder is van de oplossing. Bij VMware Cloud on AWS, staat VMware als eerste. Hierbij is VMware dus de partij die de oplossing beheerd. Bij de Azure VMware Solution ligt het beheer bij een derde partij, aangezien de naam niet met VMware begint.

Ook handig om te weten is dat er een nieuwe licentie versie van NSX-T uit is gekomen: NSX Firewall. Deze is met name geschikt voor klanten die alleen de Distributed Firewall functionaliteit van NSX-T willen gebruiken. In deze versie zit ook NSX Intelligence Standard.

vNS TechCon sessies

Na de keynote trapt Robin af de vNS TechCon 2020 af met zijn sessie: NSX-V naar T migratie. Eerst vSphere (6 naar 7) of eerst NSX (V naar T)? Hierin staat hij stil bij de benodigde stappen en opties om van een NSX versie naar NSX-T op vSphere 7 te migreren. Zo liet hij o.a. een vMotion van NSX-V naar NSX-T zien. Omdat deze sessie bomvol informatie zat, zal Robin een aantal punten van deze sessie verder uitwerken op onze technische blog site.

Na Robin was Dennis Lefeber aan de beurt. Dennis liet ons zien hoe je met Powershell tegen NSX-T aan kunt scripten. De PowerCli module voor NSX-T heeft in feite maar 4 commando’s. Dennis liet niet alleen zien hoe deze werken, maar ook wat het verschil is tussen de imperatieve en de declaratieve methode om NSX-T aan te spreken. Dit is met name belangrijk om de scripts future-proof te maken, omdat de declaratieve methode tegen de Policy manager in NSX-T praat.

Vervolgens nam D’Angelo Karijopawiro het stokje over om te laten zien hoe je een bare metal Windows 2016 server kan toevoegen aan NSX-T. D’Angelo vertelde niet alleen hoe het installeren en verwijderen werk op Windows 2016, hij liet dit ook zien in een demo.

De laatste sessie van de vNS TechCon was in handen van Wesley Geelhoed en ging over de verschillende multi site scenario’s met VMware NSX-T 3.0. In deze afsluitende sessie nam Wesley ons mee langs de verschillende mogelijkheden die NSX-T 3.0 heeft, waaronder de nieuwe Federatie opties.

TechKoM

De vNS TechCon werd afgesloten met een KaHooT quiz. De vragen in deze quiz kwamen uit de verschillende sessies die eerder gegeven zijn. De prijs voor de drie podiumplaatsen was een ontbijtpakket met dé originele unieke TechKoM.

De unieke TechKom
De originele TechKom voor de winnaars van de vNS TechCon 2020 quiz.

Onze Alexander was een van de gelukkig winnaars van deze TechKoM.

Terugkijken vNS TechCon

Met veel plezier kijken wij terug naar de vNS TechCon van dit jaar. Wij willen de organisatie dan ook weer bedanken voor hen werk en de mogelijkheid hieraan deel te nemen. Kun je niet wachten op de editie van volgend jaar, kijk dan de sessies van de vNS TechCon 2020 terug op het vNS TechCon YouTube kanaal.