vNS en vMA Techcon 2019

4 oktober 2019 Events / VMware

Bij Inn Style in Maarssen werd op 1 oktober voor de tweede keer de vMA en vNS Techcon georganiseerd. Dit keer werden beide evenementen op dezelfde dag gehouden. Het was dus mogelijk om op de dag zelf nog te kiezen of je naar een Management & Automation sessie of een Networking & Security sessie ging. In deze blog kijken we terug op een geslaagde dag, waar door de staking van de boeren niet iedereen op tijd aanwezig kon zijn.

Dubbele Keynote

Zowel in de ochtend als na de lunch was er een gezamenlijke keynote in de grote zaal. Boudewijn Aelbers van VMware gaf een inspirerende keynote. Waarin hij met een stukje historie (WordPerfect) een mooie inleiding gaf voor de vMA & vNS TechCon. Ed Hoppitt (#RunAlltheThings) vertelde in de tweede keynote waarom het VMware SDDC nu en naar de toekomst een ideaal platform is om alle huidige en toekomstige workloads te draaien. Het Software-Defined DataCenter van VMware is in staat de huidige server workloads te ondersteunen, maar ook om een toekomstige containeromgeving te draaien.  

SDDC Deployment met Ansible en Terraform

Direct na de eerste keynote waren (oud collega) Rob en Robin aan de beurt voor hun sessie over Ansible en Terraform in de Management&Automation track. Na een korte introductie vertelde Robin over de ervaringen die zij hebben opgedaan bij het opbouwen van een SDDC met behulp van Ansible. Voor de meeste componenten van een SDDC zijn binnen Ansible Modules beschikbaar. Maar bij het aanmaken van de vSAN diskgroepen moesten zij toch een Powershell script inzetten. Rob vertelde vervolgens hoe zij met Terraform de NSX-T omgeving inrichtten. Wil je meer weten over deze sessie neem dan contact met ons op of kijk de slides hier terug .

Ochtendsessies

In de tweede ochtend sessie van de vMA track gaf (oud collega) Robert Kloosterhuis een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die vRealize Lifecycle Manager heeft voor het managen van Content van o.a. vRealize Automation, Orchestration en Operations Manager. Aan de vNS kant gaf Marco van Baggum een overzicht van het NSX-landschap en Jorgen Rosink vertelde alle nieuwtjes omtrent AppDefense.

NSX-V naar NSX-T, herbouwen of migreren?

Na de tweede keynote gaven Matts en Robin vervolg aan de sessie die Matts eerder op de VMUG gaf. Matts begon de presentatie met een stukje herhaling over de verschillen tussen NSX-V en NSX-T. Daarna werd er kort stilgestaan bij de verschillende migratiemogelijkheden. Robin presenteerde vervolgens de Migratie Coordinator die in NSX-T 2.4 beschikbaar is. Wil je meer weten over deze sessie neem dan contact met ons op of kijk de slides hier terug.

Middagsessies

De overige vNS sessies werden door Dennis Lefeber en Martijn Smit gegeven. Dennis gaf een deep-dive over de NSX-T en PKS combinatie en Martijn sprak enthousiast over een aantal nieuwe features in vRNI 5.0. Hij sloot zijn sessie, zoals gebruikelijk, af met een demo. In de vMA zaal waren nog sessies over vCloud Director, vRealize Automation & Orchestration en Cloud Automation Services in combinatie met NSX-T.

Geslaagde Dag

Ondanks het mindere weer en de staking van de boeren (die het wegennet in Nederland zo goed als plat hadden gelegd) mogen wij terugkijken op een geslaagde dag. Wij danken de organistie voor het mooie evenement dat zij hebben neergezet en kijken alweer uit naar volgend jaar.