VMworld Europe 2019 – Woensdag 6 november

7 november 2019 Events / VMware

De derde dag van de VMworld Europe 2019 stond alweer op het programma. Wij werden voor de tweede keynote al vroeg verwacht. Het was een volle dag die bestond uit meerdere interessante breakout sessies. Net als gisteren zijn wij ook weer aangeschoven bij een aantal whisper sessies en een privé sessie.

Een korte terugblik op de VMworld Benelux appreciation party van dinsdagavond is nog op zijn plaats. De keuze voor de locatie was wederom de Moritz Bierbrouwerij in hartje Barcelona. De perfecte locatie om te netwerken en bij te praten met vele bekenden uit het Nederlandse VMware circuit. Onze dank gaat uit naar de sponsoren die er weer een geslaagd feest van hebben gemaakt.

Keynote

De eerste sessie van woensdag is de keynote door VMware Executive VP Ray O’Farrell. Ray gaat hierin langs de aankondigingen van CEO Pat Gelsinger gisteren. Verschillende gastsprekers beklimmen het podium en aan de hand van demo’s worden verschillende projecten en producten belicht. Hiervan trok de nieuwe IDS/IPS functionaliteit van NSX Intelligence bij ons de meeste aandacht.

Na de showcase van Ray nam VMware CMO Robin Matlock het woord over. Aan haar de schone taak om Bear Grylls aan te kondigen. Survivalexpert Bear motiveerde het publiek door zijn 4x F-methode te introduceren: Failure, Fear, Fire en Faith. De methode spreekt redelijk voor zich, het verhoogt je zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat je nieuwe dingen niet uit de weg gaat. Wij zijn benieuwd of hij mensen heeft gemotiveerd om ook de Mount Everest te gaan beklimmen…

Privé sessies

RedLogic heeft tijdens de VMworld Europe ook een aantal privé sessies weten te regelen. Zo’n sessie wordt gegeven door een VMware expert die op speciaal verzoek zeer diep ingaat op het product waar hij of zij expert in is (product owners). De privé sessie ging vandaag over vRA 8 en vRA Cloud. De VMware product owners gaven ons extra veel inzicht in de onderwerpen upgrade, migratie, (her)bouwen en on-premise (vRA 8) versus cloud (vRA Cloud).

Breakout sessies

De woensdag was een volle dag met vele verschillende breakout sessies. Met 6 man van RedLogic kunnen wij aardig wat verschillende sessies volgen. Van drie sessies hieronder een kort verslag.

Project Pacific

Er is de afgelopen tijd al veel gesproken over Project Pacific. Concrete informatie ontbrak echter nog, hoog tijd voor meer details. Matts woonde vandaag de Project Pacific Deep-Dive sessie bij. De precieze opbouw van Project Pacific kwam hierin aan de orde. Zo werd duidelijk dat er twee smaken van Kubernetes on vSphere zijn: Supervisor Cluster en het Guest Cluster. Het Supervisor Cluster is nieuw en draait direct op ESXi. Het Guest Cluster is de bekende Kubernetes clusteropzet op VM-basis.

NSX service-defined firewall

Robin is vandaag naar de sessie van Chris McCain gegaan, die op een super leuke manier uitleg gaf over het hoe en waarom van de NSX service-defined firewall. Hierbij werd zelfs het vernietigen van de death star uit Star Wars aangehaald om te laten zien hoe gevaarlijk een klein security lek kan zijn. Het is zeker een aanrader om deze sessie terug te kijken: NSX service-defined firewall

Workshop VMware Pulse IoT

Vandaag heeft Jimmy de workshop van VMware Pulse IoT bijgewoond. Net als dinsdag met ARM, zal ook bij Internet of Things (IoT) niet iedereen direct aan VMware denken. VMware heeft echter Pulse IoT, dit is een veilig infrastructuur beheerplatform op enterprise niveau voor IoT en Edge apparaten. In de workshop is, op basis van een Raspberry Pi, een IoT apparaat met diverse sensoren en een display gebouwd. Met de Little IoT Agent (LIoTA) kan zo’n apparaat (wat doorgaans een apparaat op enterprise niveau zal zijn) in twee richtingen een beveiligde IoT verbinding opzetten. Het gebruikt hiervoor een on-premises of cloud gebaseerde VMware Pulse IoT omgeving.

De overvolle woensdag zit er weer op. Morgen is alweer de laatste dag van de VMworld Europe, time flies. Uiteraard volgt morgen het laatste deel van deze blogserie.