VMworld Europe 2019 – Donderdag 7 november

8 november 2019 Events / VMware

Donderdag is de laatste dag van de VMworld, voor veel bezoekers een korte dag en veelal de reis terug naar huis. De breakout sessies zijn er tot 4 uur ’s middags, maar de Solution Exchange sluit al om 14.30 uur. Daarmee komt VMworld Europe 2019 ten einde. Tijd voor een korte terugblik op een aantal interessante sessies.

Na een spetterend optreden van de Stereophonics op het VMworld Fest op woensdagavond, laten wij op donderdag nog volop de hersenen werken! Een privé sessie met GSS stond als eerste op de agenda, gevolgd door verschillende breakout sessies. Deze laatste dag stond vooral in het thema van NSX-T.

VMware Global Support Services

Als echt VMware kennishuis zoeken wij vaak de grenzen op van wat mogelijk is. Om daar een weg in te kunnen vinden werken we veel samen met de Global Support Services (GSS) van VMware. VMworld is de perfecte plek om elkaar weer eens de hand te kunnen schudden, wat RedLogic elk jaar weer doet. Dit jaar zijn er veel positieve ervaringen om te delen. We kijken uit naar een nieuw jaar om producten tot het uiterste te gebruiken.

Na deze algemene sessie met GSS hebben Matts en Robin ook nog gesproken over een NSX-T Design waaraan zij momenteel aan werken voor een klant. Het gesprek richtte zich vooral op de inrichting van multi-tenancy en hoe je dat op een manier kan opbouwen die echt future-proof is. Met behulp van tags en de nieuwe policy manager behoud je het overzicht, zelfs in grote omgevingen.

Breakout sessies

Ook de donderdag was weer gevuld met veel interessante sessies, maar een dubbele sessie springt er elk jaar weer met kop en schouders bovenuit.

Next-Generation Reference Design
with NSX-T

Robert en Jimmy bezochten een uit 2 delen bestaande NSX-T reference design sessie van Nimish Desai (NSBU). Een pittig jaarlijks terugkerend item dat plaatsvindt op de laatste dag. Die-hards, die gebleven zijn tot het laatste moment, worden meegenomen in een uitgebreide kijk in het referentie ontwerp van NSX-T.

Nimish weet als geen ander hoe je een NSX-T implementatie moet inrichten. Voor elke mogelijke permutatie van nodes, hosts, tier 0 & tier 1 routers, pNICs en vNICs heeft hij een slide met hoe het moet. Zelfs met een gealloceerde tijd van 2 sessies tezamen gaat dit genie altijd over de gealloceerde tijd heen. Gelukkig kan iedereen alles nog eens nalezen in het 247 pagina’s tellende document.

VMworld 2020

Zoals elk jaar zijn het pittige dagen op de VMworld. Maar met een zeer voldaan gevoel gaan wij weer naar huis. Met nieuwe inzichten en ervaringen richten wij onze blik op het komende jaar. Met dank aan VMware en RedLogic, met name Alexander en Martijn, om alles ook dit jaar weer mogelijk te maken.

Wil je nog meer weten over wat wij allemaal geleerd hebben? Kom langs voor een gesprek!