VMworld Europe 2019 – Maandag 4 november

5 november 2019 Events / VMware

In Barcelona is de VMworld Europe weer van start gegaan. Dit jaar zijn 6 RedLogic medewerkers naar het rumoerige Barcelona afgereisd voor een week vol technische sessies, meeting en natuurlijk een aantal feestjes. Want bij RedLogic mag de funfactor op zo’n evenement natuurlijk niet ontbreken. Via een aantal blogs deze week nemen wij je, net als voorgaande jaren, mee naar de VMworld Europe 2019. Wij geven je een inside look in enkele interessante sessies.

Net als vorig jaar begonnen de VMworld Europe activiteiten al op zondag bij de Customer Advisory Board voor network security en multi cloud. Op maandag echter, begint voor de meeste bezoekers de VMworld Europe pas echt. Voorheen was de maandag traditiegetrouw de Partnerdag, maar sinds vorig jaar staat de maandag ook in het teken van de TAM Customer Day.

Dit jaar de speciale eer aan Robert om op de TAM Customer Day een sessie te geven. Hij bespreekt hier de VMware Cloud Foundation (VCF) ervaringen die RedLogic het afgelopen jaar bij verschillende klanten heeft opgedaan.

VMvillage

De VMvillage van de VMworld Europe staat dit jaar vol met diverse ontspanningsmogelijkheden. Je kan denken aan dansmatten, flipperkasten en bijvoorbeeld tafeltennistafels. Langs de rand van de VMvillage bevinden zich de verschillende lounges; partner, education & certification, alumni en de storyteller lounge. Ook de Hands-on Labs zijn hier te vinden. De Solution Exchange gaat dinsdag pas open, daarover later meer.

Designsessies

In de ochtend waren er veel designsessies. Dit zijn sessies waarin VMware van bestaande en nieuwe producten feedback vraagt aan een klein groepje deelnemers. Een ideale gelegenheid om mee te werken aan het ontwikkelen van nieuwe VMware producten.

NSX-T workshop, Network & Security work cases

De middag stond geheel in het teken van NSX-T, wat volgens de beschrijving een workshop was. Tijdens een 4 uur durende aaneengesloten set van NSX-T sessies kwamen alle facetten van NSX-T aan bod. Na een korte introductie over de architectuur, ging de sessie verder met switching en routing. Hierop volgden monitoring & troubleshooting, automation en microsegmentatie. Pooja Patel sloot het geheel af met een sessie over de migratie van NSX-V naar NSX-T. Hierin zaten veel overeenkomsten met de sessie die Matts en Robin gaven op de vNS Techcon.

Deze lange, maar leuke serie sessies, was de afsluiter van de eerste dag van de VMworld.

Officiële start

Morgen gaat de VMworld officieel van start met de eerste general session. Wij kijken uit naar deze keynote, morgen meer…