VMworld Barcelona: Verslag van dag 3

13 september 2017 Events / Fun / VMware

Dag drie van de VMworld stond in het teken van veel private sessies, waarin VMware haar product roadmapinformatie met ons heeft gedeeld.

Private sessies

Vandaag stonden er vele private/whisper sessies op het programma. Door de ontwikkelaars en product-owners werd met ons gedeeld wat er nieuw is in hun producten, en wat er het komende jaar zal gaan uitkomen. Eerst volgden wij een sessie over cross platformsecurity op basis van NSX-V en NSX-T. Catherine Fan gaf in deze sessie inzicht in waar VMware het komende jaar naartoe gaat.  De Senior Director vRealize Network Insight heeft ons bijgepraat over de huidige en toekomstige status van vRNI. In deze sessie hebben wij, nog maar eens een keer, gevraagd om vRNI standaard te bundelen met NSX.

Crème de la crème partners

VMware partnermanager Henk Nijkerk heeft een sessie georganiseerd voor: zoals hij het noemde “de crème de la crème van de Nederlandse VMware partners”. In deze sessie zijn de belangrijkste Nederlandse VMware partners bijgepraat over VMware AppDefence. De sessie werd naast RedLogic ook door de collega partners PQR, On2it, Itq en ProAct hoog gewaardeerd. AppDefence verwachten wij binnenkort op te nemen in onze RedLogic referentie-architectuur.

Keynote

De VMworld keynote begon met een gedeelte voor vraag en antwoord. Via de VMworld app kon iedereen de dag ervoor vragen stellen, deze werden vandaag op het podium beantwoord. Verder waren er demo’s van Pivital Container Service (PKS), WaveFront en HCX. Via deze link kun je de VMworld keynote terugkijken. (tip: sla de eerste 20 minuten over!)

Breakout sessies

Vandaag was er helaas niet veel tijd over voor breakout sessies. De volgende sessies zijn het terugkijken via YouTube in ieder geval waard:

  • Extreme performance series: Predictive DRS – Performance and best practices
  • NSX-T advanced architecture concepts