VMworld Barcelona: Verslag van dag 1

11 september 2017 Events / Fun / VMware

Vandaag was de eerste dag van de VMworld in Barcelona. Zoals gebruikelijk is dit de partnerdag, met vooral partner gerelateerde breakout sessies. Er passeerden tijdens de VMworld exact 87 minuten voordat er een RedLogic project voorbij kwam in een breakout sessie.

Allereerste indruk

Doordat er twee VMworlds zo dicht op elkaar zijn gepland lijkt het erop dat er minder aandacht is besteed aan de inrichting. De hoofdingang is verplaatst naar een ingang zonder uitstraling. Na een zeer vlotte check-in kun je verder de hal inlopen. Hier valt direct op dat alles er een beetje kaal uitziet. Toch zijn er ook veel leuke dingen; spelen met Lego is heel populair en er staat een mega tafelvoetbalspel.

Breakout sessies

De sessies tijdens de partnerdag zijn niet allemaal even interessant. Maar de volgende sessies zijn volgens het RedLogic team zeker de moeite waard om terug te kijken op Youtube (zodra deze on-line staan):

  • What’s new with the latest release of Workspace One
  • vRealize automation – Building the foundation for automating IT services in your cloud
  • What’s new in vSAN 6.6 – a deep dive

Keynote

Alle bezoekers aan de VMworld konden kiezen uit een aantal verschillende keynotes. De keynote ‘Business growth keynote – The future of cyber security’ had een hele leuke hackende dame. Keren Elazari vertelde het publiek, op overtuigende wijze, welke gevaren er nog op ons af gaan komen. Haar TED presentatie is dan zeker ook een aanrader.

Private sessies

Verreweg de meest interessante bijeenkomsten op de VMworld zijn de private/whisper sessies. Hierin wordt je onder een NDA door een productguru bijgepraat over de laatste nieuwe ontwikkelingen van dit specifieke product. Zo kregen wij een kijkje in de keuken van de nieuwe vRA functionaliteit, welke in de komende 18 maanden beschikbaar gaat komen. In een andere sessie met het User Interface design team kregen wij te zien hoe de schermen van VMware Cloud on AWS eruit komen te zien. In deze sessie mochten wij (als eindgebruiker) feedback geven over wat logisch en wat niet logisch is.

NSX business leadership sessies

Martijn is uitgenodigd om samen met de wereldwijde top 25 aan NSX implementatiepartners deel te nemen aan de NSX business leadership sessie. Hierin kunnen de belangrijkste NSX partners direct feedback geven op de VMware security producten. Daarnaast is er veel roadmap informatie met ons gedeeld. Wij zijn uiteraard zeer trots dat RedLogic in deze lijst van meest belangrijke NSX partners wereldwijd staat.

Hackaton

Voor Robert is de eerste dag nog niet voorbij, hij doet vanavond mee aan de hackaton, hierover morgen meer…