VMworld 2018 – Woensdag 7 November

8 november 2018 Events / VMware

Alweer tijd voor de derde dag vandaag. Een aantal RedLogicans waren alweer vroeg op pad voor de keynote. Vandaag gingen wij op bezoek bij de experts van VMware. Uiteraard mag een overzicht van de meest interessante breakout sessies niet ontbreken.

Een korte terugblik op de dinsdagavond is hier nog op zijn plaats. De kelder van Bierbrouwerij Moritz vormde dit jaar het decor voor het Nederlandse feest. Een erg leuke locatie, waar het goed is om alle Nederlandse VMware concullega’s samen te treffen. Wij maken dan ook van deze gelegenheid gebruik om de organisatoren te bedanken.

Pioneers of Possible

De woensdag van de VMworld trapt af met de keynote ‘Pioneers of Possible’, een generale sessie gegeven door de Customer Operations Officer en Customer Marketing Officer van VMware. De COO gaat in op de voordelen van VMware producten op het gebied van kostenbesparingen en op de opties voor het verlagen van de carbon footprint. De CMO let juist meer de focus op hoe wij met de producten van VMware omgaan. Als gast heeft zij Martha Lane Fox uitgenodigd. Zij nemen het publiek mee in de gedachte: Er moet beter nagedacht worden over hoe de huidige technologieën gebruikt worden én wat hiermee bereikt kan worden. Veel technologische ontwikkelingen worden namelijk nog steeds eenzijdig gedaan. Martha zet zich in voor gelijke technologie voor iedereen, net als dat iedereen hier toegang toe zou moeten hebben. Voor meer informatie: www.doteveyone.org.uk

Breakout sessies

Vandaag bespreken wij weer een aantal interessante breakout sessies:

Top 10 automation requests

In deze breakout sessie lag de focus op het automatiseren van processen rondom virtuele machines. Voor vele geautomatiseerde taken wordt de VMware API aangesproken vanuit verschillende talen (o.a. Powershell, PowerCLI, Python, Java, etc.). Er werd met demo’s ondermeer uitgelegd hoe een snellere uitrol mogelijk is en hoe interactie met het Guest operating system mogelijk is. Daarnaast werd duidelijk gemaakt hoe tijdens het uitrollen van nieuwe machines, parameters aan het Guest operating system doorgegeven kunnen worden. Ruime kennis van automation was absoluut een must voor deze interessante sessie.

Migrating workloads to VMware Cloud on AWS

Tijdens deze sessie zijn de verschillende migratiemogelijkheden uitgelegd richting VMware Cloud on AWS. Met behulp van HCX (Hybrid Cloud Extension) kun je een link te leggen tussen de private en public cloud. Hierdoor is het mogelijk om vMotion uit te voeren zonder een vSphere native VM uit te hoeven zetten. Met als uiteindelijk doel, het uitbreiden en uit kunnen wijken naar de public cloud.

vRealize Network Insight

Vandaag stond, net als vorig jaar, een ‘private session’ over vRealize Network Insight op het programma. Wij zijn weer compleet op de hoogte van de roadmap van vRNI voor het aankomende jaar. vRealize Network Insight zetten wij momenteel veelvuldig in om te helpen bij de planning van microsegmentatie. Het is echter een product dat veel meer kan. Bijvoorbeeld het verschaffen van zichtbaarheid en het geven van inzicht in het virtuele netwerkverkeer binnen het datacenter. Er zijn al een hoop gave functionaliteiten, en er komen nog veel nieuwe features aan om naar uit te kijken.

Meet the experts

In de hal tussen de breakout sessies vindt je, net als vorig jaar, de Expert Bar en het gedeelte ‘Meet the Experts’. Bij de Expert Bar kun je terecht met alle losse vragen betreffende VMware producten. Meestal staat hier een lange rij, maar richting het einde van de dag ben je sneller aan de beurt. Bij ‘Meet the Experts’ vinden op gezette tijden rondetafelgesprekken plaats. Hier kun je met een klein groepje aan tafel een sepcifiek onderwerp bespreken. Je kan je hiervoor op dezelfde manier inschrijven als voor de reguliere breakout sessies. En mocht je een interessante sessie hebben gemist, dan kun je in de foyer van de hal terecht bij de ‘Session Replay Bar’. Je hoeft dan uiteindelijk niets te missen van de VMworld.

Morgen alweer de laatste dag van de VMworld 2018 en natuurlijk het laatste verslag van RedLogic in Barcelona.