VMworld 2018 – Donderdag 8 November

9 november 2018 Events / VMware

Vandaag was de laatste dag van de VMworld, voor veel bezoekers een kortere dag. De Solution Exchange sluit al om 14.30 uur, de volhouders kunnen echter tot 16.00 uur breakout sessies volgen. Daarna sluit de VMworld 2018 zijn deuren. Op de laatste dag geen keynote, maar voornamelijk breakout sessies. Hieronder een korte kijk op een aantal interessante sessies.

Breakout sessies

Next-Generation Reference Design with NSX-T Datacenter

Een sessie die zeker niet gemist mag worden, voor veel mensen een absolute must tijdens de VMworld. Traditiegetrouw plakt Nimish Desai twee breakout sessies achter elkaar om zijn publiek vooral zo veel mogelijk informatie mee te kunnen geven. In zijn sessies geeft hij een designoverzicht van de best practices voor NSX. In voorgaande jaren ging dit over NSX-v, dit jaar behandelde hij NSX-T. Door zijn sessie vielen een hoop nieuwe inzichten in NSX-T op zijn plaats, uiteraard mede door het volgen van andere NSX-T de afgelopen dagen. Zeker een sessie om volgend jaar naar uit te kijken.

Accelerate App Security and Availability with vRealize Network Insight

In deze sessie over vRealize Network Insight werd kort, maar duidelijk, verteld wat vRNI precies kan. Dit werd gevolgd door een demonstratie van Martijn Smit over hoe je de applicatiestructuur geautomatiseerd kan aanmaken. Deze applicatiestructuur wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van een microsegmentatieplan voor nieuwe en bestaande applicaties. Martijn gaf een demonstratie vanuit vRealize Automation voor nieuwe applicaties (Greenfield). Hierna volgde een demonstratie voor bestaande applicaties (Brownfield) vanuit de CMDB van ServiceNow. Hiervoor gebruikte hij een script gemaakt met PowervRNI.

VMware REST APIs and Python

Deze sessie gaf een uitleg over hoe vanuit Python 3.6 met VMware API’s gecommuniceerd kan worden. Na het klaarzetten van enkele basisfuncties kan worden ingelogd, gegevens opgevraagd en acties worden verstuurd. In de demo werd een lijst van virtuele machines opgevraagd en een specifieke machine aangezet.

Workshop Microsegmentatie

Tijdens deze workshop werden de deelnemers meegenomen door een beta Hands-on Lab. In dit lab werd geoefend met het maken van firewall rules, group objects en policies. Tot slot leverde het lab inzicht in vRealize Network Insight en de gratis PowerOps tool.

Hiermee kwam er een einde aan de VMworld 2018 voor RedLogic. Al met al wederom een super beurs met vele gave breakout sessies, leuke workshops en uiteraard dé mogelijkheid om bij te praten met alle VMware enthousiastelingen uit Nederland en de rest van de wereld.