VMworld 2017 Las Vegas: Verslag dag 2

30 augustus 2017 Events / Nieuws / VMware

Zoals ieder jaar geeft RedLogic dagelijks een korte update van de belangrijkste gebeurtenissen en aankondigingen op de VMworld, welke deze week wordt gehouden in Las Vegas. Hiermee verkrijg je, zonder dat je zelf naar Las Vegas hoeft af te reizen, de laatste nieuwtjes.

Keynote dag 2:

Tijdens de keynote op de tweede dag van de VMworld in Las Vegas vielen de volgende dingen op:

Michael Dell

Dell EMC CEO Michael Dell kwam op het podium om vragen te beantwoorden welke na de general session van gisteren konden worden gesteld. Michael ging vooral in op hoe Dell EMC het supportkanaal aan het verbeteren is.

VMware Pivotal Container Service (PKS)

De grootste aankondiging tijdens deze general session was die van VMware Pivotal Container Service (PKS). Het is gebouwd rondom Kubernetes, NSX, vRealize Automation en Wavefront, het heeft een integratie met Google Cloud. Hierna volgde een, vooraf opgenomen, demo van deze stack. Eindelijk heeft VMware nu ook een orchestration tool voor containers, beter laat dan nooit.

VMworld beursvloer

Lenovo heeft een aantal mooie vSAN ready nodes uitgebracht onder de naam ThinkAgile VX series. Waarvan vooral de VX 5000 serie goed ingezet kan gaan worden in veel Software-Defined DataCenter oplossingen. De prijzen zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor Nederland, maar het ziet er veelbelovend uit. Splunk heeft haar Syslogoplossing ook geschikt gemaakt voor VMware Cloud on AWS.

Vanwege de drukte een kort stukje vandaag…