VMworld 2017 Las Vegas: Verslag dag 1

29 augustus 2017 Events / Nieuws / VMware

Zoals ieder jaar geeft RedLogic dagelijks een korte update van de belangrijkste gebeurtenissen en aankondigingen op de VMworld welke deze week wordt gehouden in Las Vegas. Hiermee verkrijg je, zonder dat je zelf naar Las Vegas hoeft af te reizen, de laatste nieuwtjes.

Keynote dag 1:

Tijdens de keynote op de eerste dag van de VMworld in Las Vegas vielen de volgende dingen op:

VMware AppDefence

AppDefence is een nieuwe manier om malware en virussen te kunnen detecteren en om deze vervolgens onschadelijk te kunnen maken. Met AppDefence worden er profielen gemaakt van Virtuele Machines, in deze profielen worden standaard verkeerspatronen vastgelegd. Indien de virtuele machine afwijkend gedrag vertoond kunnen er automatisch vervolgacties plaatsvinden zoals het stoppen van de Virtuele Machine of (indien je NSX gebruikt) om het te plaatsen in een quarantaine netwerk. Dit product is de afgelopen twee jaar ontwikkeld onder de codenaam Goldilocks. Verschillende RedLogic collega’s hebben er reeds een jaar mee mogen spelen. Zeker in combinatie met een next-generation anti-malware product als Palo Alto Traps maak je hiermee van je netwerk een onneembaar bastion voor malware.

VMware Cloud on AWS

Dit is vorig jaar op de VMworld in Barcelona reeds aangekondigd, en gaat nu bijna live. Vanaf Q4-2017 komt de VMware cloud on Amazon beschikbaar, Dit gebeurt eerst in de Verenigde Staten en daarna ook in Europa. Met de VMware cloud on AWS krijg je een complete vSphere-omgeving welke wordt gehost in het datacenter van Amazon. Dit is inclusief vSAN en NSX. VMware zorgt ervoor dat de infrastructuur wordt onderhouden, als klant rol je zelf je Virtuele Machines uit welke je zelf mag beheren.

The real networking company ‘Sysco’

Niet zoals gewoonlijk een maker van mobiele telefoons (Blackberry, Nokia of de Windows telefoon) maar dit keer was Cisco degene welke op de hak is genomen door VMware. Dit door het echte netwerkbedrijf ‘Sysco’ uit te nodigen. Sycso heeft een NSX implementatie gedaan, welke prominent tijdens de keynote is besproken.

VMworld beursvloer

Op de beursvloer staan wat minder stands als andere jaren. Volgens geruchten komt dit door de concurrentie van de beurs van Amazon AWS re:Invent, welke eind november tevens in Las Vegas wordt gehouden. De belangrijkste spelers op security gebied (Checkpoint, Fortinet en Palo Alto Networks) presenteren allemaal hun producten welke gereed zijn gemaakt voor de VMware Cloud on Amazon. Op de beurs heeft VMware een grote hangspace ingericht waar je kan spelen met Lego, uiteraard trekt dit veel bekijks. Morgen meer…