VMware VCAP CMA Deploy examen

9 mei 2020 Nieuws / VMware

Voor een VMware examen rijden wij normaliter naar een testcentrum. Daar maken wij, onder toeziend waakzaam oog, het desbetreffende examen. Door de coronapandemie is ook hiervoor een andere aanpak nodig. Hoe mooi is het dan dat het Jimmy is gelukt zijn VMware VCAP CMA Deploy examen te doen én ervoor te slagen.

Remote examen doen

Sinds 20 april heeft VMware de mogelijkheid opengezet om reguliere examens, als VCP, op afstand bewaakt te kunnen doen. Voor de geavanceerde VCAP examens is die mogelijkheid er echter (nog) niet. Maar ook in deze tijd staan studieplannen niet stil en wil je de weken met een focus op je studie graag afronden met een succesvol examen. Door onze partnerstatus en een intensieve samenwerking met VMware, kreeg Jimmy uiteindelijk akkoord om zijn VCAP examen voor Cloud Management and Automation remote af te leggen.

De wekenlange studie, alle voorbereidingen, de 3,5 uur zwoegen en na afloop vol spanning wachten op de uitslag, blijken de moeite waard. Het verlossende woord “Passed” verscheen in de mailbox.

VMware Certified Advanced Professional (VCAP)

Het VMware Certified Advanced Professional examen is de opvolger van het VCP examen. In ons eerdere blog over VMware VCAP certificering, zijn wij hier dieper op ingegaan. Pas na het halen van zowel het Fundamentals als het Professional examen mag je het Advanced Professional examen doen. Een VCAP examen is daadwerkelijk een professionals examen en gebeurt niet door het invullen van meerkeuzevragen. Het vindt plaats in een lab-omgeving, waarin opdrachten moeten worden uitgevoerd. Geen makkelijk examen, maar des te specialer deze wel te halen.

Cloud Management and Automation

Jimmy is een van onze automation experts en daarom stond het behalen van zijn VCAP examen voor Cloud Management and Automation hoog op zijn verlanglijst. Dit examen is gebaseerd op het product VMware vRealize Automation (vRA).

In dit examen wordt o.a. getoetst op:

  • Bouwen van een gelaagde applicatie inclusief schaling, dynamische netwerken en beveiliging
  • Onderhouden, uitbreiden en troubleshooten van de vRA omgeving
  • Werken met meerdere tenants
  • Importeren en exporteren van gegevens voor uitwisseling en overdracht
  • Werken met koppelingen zoals vCenter, NSX, Active Directory en e-mail
  • Bouwen en onderhouden van dag-2 operaties en schaalbaarheid
  • Bouwen en onderhouden van Orchestrator scripts

Vanwege de complexiteit van het examen is de uitslag niet direct bekend. Het gedane werk moet namelijk naderhand door VMware worden nagekeken en gescoord. Na de spanning van het examen zelf begint dan de minstens even spannende periode van afwachten. Gelukkig komt dan de beloning binnen in de vorm: Score = Pass! Na het behalen van zijn VCAP NV (Network Virtualisatie) heeft Jimmy nu dus een tweede VCAP certificering op zijn naam staan. Daar zijn wij als RedLogic natuurlijk erg trots op.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team en je vastbijten in een VCAP examen? Kijk eens op www.werkenbijredlogic.nl voor onze actuele vacatures. Want naast examens, gaat ook onze werving nu gewoon door.