VMware Technical Support Summit 2019 – Dag 2

24 mei 2019 Events / VMware

Dag twee van de VMware Techsummit in Cork begon net zo zonnig als de eerste dag. Met gezonde zin gaven Menno en Robin weer acte de présence in het ‘Pairc Ui Chaoimh’ Stadion. De tweede technische dag kon weer van start gaan, met de gezellige avond ervoor in ‘Dwyers of Cork’ nog in het achterhoofd.

VMware Techsummit – Dag 2

De Techsummit ging van start met de keynote van Ole Ageson. Ole is de vijfde medewerker die ooit voor VMware is komen werken. Hij kon dan ook uit een bijna oneindige bron van historische informatie putten. Hierdoor bevatte zijn sessie ‘The VMM at 20 years – a dinosaur?’ veel geschiedenis, maar ook een kijkje in de toekomst van de VMM. Dit alles ondersteund door vele leuke anekdotes. De sessie maakte duidelijk dat de VMM nog lang geen dinosaur is.

Ochtend sessies

Na de keynote stonden er weer drie algemene sessies op het programma. De eerste ging over de uitdagingen van operationele afdelingen bij het onderhouden van Hyper Converged Infrastructures (of in elk geval vSphere omgevingen in combinatie met vSAN). Deze sessie stond bol van tips and tricks om daarvan een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ingebouwde controles en rapportages op basis van powershell scripts.

Daarna was Valetin Bondzio aan de beurt om de aanwezigen, mede vanuit een performance oogpunt, wat bij te brengen op het gebied van kostenbesparingen en ook het milieu. Valentin bracht zijn sessie, zoals altijd, met een een hoop technische diepgang en in hoog tempo. Hij vroeg o.a. aandacht voor Distributed Power Management (VMware DPM). Vanuit verschillende onderzoeken blijkt dat er veel vSphere servers als fail-over capatiteit onnodig lang aanstaan. Door deze met behulp van DPM uit te zetten kan er veel bespaard worden.

De ochtend werd afgesloten met een uitvoerige sessie over Skyline. Dit is een voor RedLogic inmiddels welbekende tool, waarmee je VMware support in staat stelt om proactiever support te leveren, zonder daar extra voor te betalen.

Middag Break-out sessies

De middag break-out sessies die de interesse van Menno en Robin hebben gaan voornamelijk over NSX-T. Een van de sessies ging uitgebreid in op de mogelijkheden en verschillen tussen NSX-V en NSX-T. De feature sets werden met elkaar vergeleken, er werd echter niet ingegaan op de implemetatie of de technische verschillen. In een andere sessie werd uitleg gegeven over de combinatie van NSX-T en PKS. Na een introductie over PKS en specifiek over wat een container in die context is, werd er uitgelegd hoe de twee elkaar aanvullen en welke implementatiemogelijkheden er zijn.

Meet the Experts

VMware zorgt er op de Techsummit voor dat er, voor elk van de verschillende VMware productlijnen, meerdere GSS medewerkers aanwezig zijn. Zoveel gebundelde kennis in een ruimte is uniek en biedt de aanwezigen een uitgelezen kans vragen te stellen. Ook Menno en Robin konden deze kans niet weerstaan en hebben een groot gedeelte van de middag verschillende use cases en andere oplossingsrichtingen besproken. De aanwezige VMware experts worden inmiddels oude bekenden. Het is super om die mensen te spreken waarmee je vaak in aanraking komt en met wie je interessante technische uitdagingen hebt opgelost.

Terug naar huis

De VMware Techsummit 2019 eindigt met een vroege terugvlucht naar Nederland op donderdagochtend. Alle sprekers, organisatoren en GSS medewerkers van VMware Cork hartelijk bedankt voor alweer een geslaagde editie van de Techsummit. Tot volgend jaar!

Especially for the readers from Cork: many thanks for organizing another successful edition of the VMware Techsummit. We will see you next year!