VMware Tech Summit 2018 – Dag 2

24 mei 2018 Events / VMware

Robin, Erwin en Matts zijn aanwezig tijdens de VMware Tech Summit in Cork Ierland. Zij geven ons een kijkje achter de schermen en laten zien waarom je daar volgend jaar ook bij moet zijn.

vSAN, vROps & vCenter Interfaces

Tijdens deze tweede dag van de VMware Tech Summit passeerden weer een keur aan VMware producten de revue. Verschillende VMware experts gaven extra inzichten in onder andere vSAN, vROps, vRA/vRO en de 11 verschillende vCenter Interfaces. Hiernaast kon in de Expertsbar 1-op-1 gesproken met de VMware experts.

VMware Tech Summit – Ochtendprogramma

Op dag 2 van de VMware Tech Summit 2018 werden wij verwelkomd in de grote zaal met een presentatie van Duncan Epping en Cormac Hogan over vSAN. Tijdens deze presentatie ging Cormac in op de aankomende en nieuwe functies zoals het gebruik van NVDIMM’s in de toekomst en Cluster encryptie, compressie en volledige ‘stack’ upgrades via VUM in vSAN 6.7. Duncan vertelde over nieuwe functies in de toekomst zoals native storage snapshots voor VM’s, welke naar een externe locatie weggeschreven kunnen worden.

Tijdens de tweede sessie ging Mario Tranchese ontzettend diep en gedetailleerd in op vROps en de upgrades, features en de roadmap. Ook hier kwam het Clarity dark theme voor vROps langs. De ochtend werd afgesloten met wat kortere sessies over vRA/vRO, Skyline business support, VMware Product Security en Workspace One in combinatie Airwatch.

VMware Tech Summit – Middagprogramma

De middag startte voor Robin en Matts in de Expertsbar, waar zij hebben gesproken met verschillende VMware experts over een aantal openstaande klantcases en de interactie met overige producten.

Erwin heeft de sessie over vCenter Interfaces en VMware Security gevolgd. In de Security sessie werd gesproken/gediscussieerd over het tijdig updaten van de omgeving en hoe om te gaan met kwetsbaarheden als Meltdown en Spectre. Bij vCenter Interfaces werden de 11 interfaces behandeld zoals VAMI, HTML5 client, API en jXplorer.

Met een goed gevoel sluiten wij onze reis af en bedanken wij VMware Global Support Services voor een geslaagd evenement.