VMware Tech Summit 2018 – Dag 1

23 mei 2018 Events / VMware

Een RedLogic delegatie is deze dagen afgereisd naar Cork in Ierland voor het bijwonen van de VMware Tech Summit 2018. Een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door het team van VMware Global Support. Robin, Erwin en Matts krijgen hier een extra kijkje in de ‘keuken’ van VMware.

vSphere & NSX upgrades

De VMware Tech Summit werd op inspirerende wijze geopend door door Joe Bagley over de visie en R&D, verder vonden er presentaties plaats over vSphere 6.7, Resource Management in vSphere en trending NSX issues. De middag werd gevuld met break-out sessies, onder andere over de vCenter databasemigratie, NSX upgrades en troubleshooting. Een ideaal moment om een aantal upgrade plannen tegen het licht te houden.

VMware Tech Summit – Ochtendprogramma

  • De opening ging inhoudelijk over opkomende technieken en hoe de research-afdeling van VMware daarmee omgaat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld IOT, Blockchain, Skyline en Edge.
  • De volgende sessie ging over het migratiepad naar vSphere 6.7, waarin globaal de migratiestappen werden uitgelegd en een selectie uit de nieuwe features zoals VM EVC, vGPU updates en de HTML5 client.
  • In de NSX-sessie werd er gesproken over de top10 trending issues die voor NSX bij GSS worden aangemeld.
  • De ochtend werd afgesloten door een presentatie van Valentin Bondzio. Hierin gaf hij, met zijn bekende technische diepgang, inzicht in het resource management van ESXi. Ook de Clarity Dark Theme voor vCenter was een leuke tip voor de nieuwe HTML5 interface.

VMware Tech Summit – Middagprogramma

  • De middag begon met een uitleg over de vCenter databasemigratie naar de Postgres database.
  • Tussen de breakoutsessies was er tijd om vragen te stellen bij ‘Meet the Experts’. Het is altijd leuk om de personen welke we regelmatig telefonisch spreken ook persoonlijk te ontmoeten.
  • De middag werd afgesloten met een sessie over NSX upgrades en NSX Troubleshooting.

Al met een al een zeer leerzame en geslaagde dag. Met als afsluiting een leuk evenement georganiseerd door VMware. Op naar morgen, voor het tweede gedeelte van de VMware Tech Summit.