VMware Summer School

19 juli 2019 Events / VMware

Door VMware wordt net als voorgaande jaren de Summer Experience Days georganiseerd. De eerste sessies hebben reeds plaatsgevonden op het VMware kantoor in Utrecht. Uiteraard was RedLogic bij een aantal van deze summer school sessies van de partij. Een kort verslag.

Multi-cloud Automation and Operations

Deze sessie gaf een uitgebreid beeld van de VMware Cloud Automation Services. Erik Scholten en Dimitri de Swart vertelden uitgebreid over deze SAAS oplossing, die met verschillende clouds overweg kan. Zoals bijvoorbeeld AWS, Azure en Google. De onderdelen: Cloud Assembly, Service Broker en Code Stream werden stuk voor stuk behandeld en gedemonstreerd. Deze demo’s kwamen, diegenen die op de NLVMUG aanwezig waren, misschien al bekend voor. Voor RedLogic kwamen er ook zaken aan de orde, die Jimmy in mei reeds heeft geïntroduceerd tijdens een RedLogic Tech Day. Michel Groen sloot deze summer school sessie af met een zeer uitgebreide hands-on presentatie over CloudHealth. Een tool waarmee niet alleen kosten, maar ook compliance van verschillende cloud-omgevingen met elkaar vergeleken en aangepast kan worden.

SDN & Containers (NSX & PKS)

Jorgen Rosink begon deze summer school sessie met een korte introductie over de positionering en het portfolio van NSX-T. En vervolgens ging hij in op de verschillen tussen NSX-V en NSX-T. De start van de sessie was vergelijkbaar met de presentatie van Matts op de NLVMUG van maart dit jaar. Dus een aangename opfrisser voor degene die niet bij die sessie waren. Jorgen vervolgde zijn sessie met het geven van uitleg over de verschillende PKS-componenten, zoals: BOSH, Pods en Kubernetes zelf. Door PKS te combineren met de netwerkvirtualisatie- en beveilingsmogelijkheden van NSX-T komt alles samen. Hierdoor onstaat er een veilige en flexibele PKS-omgeving voor containers.

vSphere Platinum Security (AppDefense)

AppDefense beveiligt applicaties vanuit de hypervisor en is onderdeel van de nieuwste editie van vSphere (Platinum). AppDefense leert de ‘known good’ van een applicatie en gaat die vervolgens controleren. Daardoor kan AppDefense op een efficiënte manier beveiliging toevoegen aan het virtuele landschap. Jorgen Rosink gaf in deze sessie een goed beeld van de werking en mogelijkheden die AppDefense biedt. Mocht je nog interesse hebben in een sessie over AppDefense kom dan vooral naar de vNSTechCon op 1 Oktober aanstaande.

Summer School; er zijn nog plaatsen beschikbaar

De summer school sessies van VMware gaan in de maand augustus weer verder. Voor een aantal van deze sessies zijn nog plaatsen beschikbaar. Het is zeker een aanrader om je aan te melden voor een of meerdere sessies. Je kan hier bekijken welke sessies er worden gegeven en je inschrijven. Wellicht zien wij elkaar daar!