VMware Explore still going strong

10 november 2022 Events / VMware

De VMware Explore is nog lang niet uitgespeeld. Op woensdag gaat hij verder met een grote hoeveelheid aan break-out sessies, hands-on labs en interessante demo’s. We hebben een vol programma vandaag, maar zijn ook nog een beetje aan het nagenieten van de Benelux Party van gisteravond. Ondanks dat de totale oppervlakte kleiner is dan voorgaande jaren valt de drukte ons nog mee. In ieder geval lijkt het alsof de deelnemers zich meer en beter verdelen over het event, óf we waren gewoon op de juiste tijd bij de lunch. Zonder in de rij te staan voor de lunch is op de VMware Explore namelijk een ongekende luxe.

Break-out sessies

Ook vandaag weer een verslag van de meest interessante sessies:

Enabling Business Critical Work Processes with Workspace One

Vetgedrukt en onderstreept staat vandaag de sessie van onze Deense Conscia collega Peter Mohr in onze agenda. Hij presenteert een ‘Customer Success Story’ samen met klant, Vestas Wind Systems. Vestas is wereldwijd de grootste windmolen bouwer van de wereld.

De use case gaat over hoe het Vestas, samen met Conscia, is gelukt om succesvol een device management platform te bouwen op basis van Workspace ONE. De uitdaging zat hem in dit project vooral in de verschillende type devices die moesten worden ondersteund, waaronder een augmented reality bril.

Zij geven een erg leuke live demo, waarbij zij een volledig geautomatiseerde uitrol van een management tablet device demonstreren. Deze kan de eindgebruiker van het device zelf uitvoeren.            

Colleague Peter Mohr from Conscia presenting at the VMware Explore 2022
Peter Mohr (Conscia) presenting at the VMware Explore

All the Things for Network Management with Aria Operations for Networks

VMware Aria Operations for Networks is de hernoemde versie van vRealize Network Insight (vRNI). Dit is een van de producten die wij veelvuldig gebruiken. In de nieuwe versie ligt er meer focus op het dynamisch herkennen van applicaties. Dit om vanuit applicatieperspectief de magie van Aria Operations for Networks zijn werk te laten doen. VMware verbetert continu de weergave of visualisatie van de applicaties en netwerkcomponenten, om het product nog intuïtiever te maken.

De verbeteringen gelden voor zowel de on-prem omgeving als de verschillende clouds. Aria Operations for Networks noemt de visualisatie van de clouds het ‘smart-cloud’ concept. Deze functionaliteit is niet nieuw, maar wel goed om te zien dat VMware hierin blijft verbeteren.

Hands-on Labs & Odyssey Games

Soms is er tijd tussen interessante sessies, of je hebt iets gehoord of gezien tijdens een sessie dat je direct wilt onderzoeken. Dan zijn er dit jaar weer veel Hands-on Labs die je zelf, of samen met een begeleider, kunt uitproberen. Een aantal van de begeleide labs zijn zelfs speciaal voor de VMware Explore gemaakt. Mogelijk zijn deze ook alleen hier te volgen, maar wie weet zien we ze binnenkort terug op de publieke Hands-on Labs.

Naast de Hands-on Labs is er ook de mogelijkheid om je snelheid en vaardigheid in een van de producten te testen. Deze Odyssey Games bestaan uit een aantal taken die je in een Hands-on Lab omgeving moet uitvoeren, maar zonder de uitgebreide beschrijving. Elke dag is er een ander onderwerp, vandaag strijden wij mee met NSX Security. Als echte NSX fans kunnen wij die natuurlijk niet laten lopen. Om kans te maken op een podiumplek op donderdag moet je echter alle dagen met de verschillende onderwerpen meestrijden. Dat hadden we eerder moeten weten, geen finaleplek voor ons helaas.

Lounge & Theaters

Het is dit jaar wel even zoeken voor ons, de indeling verschilt namelijk van de eerdere edities. Je raakt snel gewend aan iets en dan mis je de VM village met daarbij alle lounges en theaters. Ze zijn er nog gewoon, maar meer verspreid over het event. De Partner Lounge zit boven de locatie van de break-out sessies, naast de koude lunch. Twee van de theaters zijn op de Expo aanwezig en de andere zijn samen met de Hands-on labs bij de locatie voor de break-out sessies geplaatst.

Ook voor ontspanning en de broodnodige fun gaan we de gehele eventlocatie door. De 12-persoons tafelvoetbaltafel staat op de Expo en de Recharge Lounge is bij de locatie van de break-out sessies. Tussen de Expo en de hal voor de General Session vinden wij vervolgens de Arcadehal met flipperkasten en game automaten. Hier blijven wij even hangen, morgen meer over nog meer fun op de Expo.

Explore Party

Vanavond is het alweer feest, de Explore Party staat op het programma. VMware is de organisator van dit feest, zij toveren de grote hal, waar gisteren de General Session is gehouden, om tot een feestelijke zaal. Er is altijd een goede band die optreedt en dit jaar zijn het de Simple Minds die het podium betreden. Zij geven een goede show weg, met heel veel bekende nummers die iedereen luidkeels kan meezingen.

Morgen de laatste dag van de VMware Explore, tot dan!