VMware Explore komt tot een eind

11 november 2022 Events / VMware

Alweer de laatste dag van VMware Explore, deze week is voorbij gevlogen. We merken dat het ook wat rustiger is en niet iedereen loopt er nog fris en fruitig bij. Dit is ongetwijfeld te danken aan de Simple Minds en de DJ op de Explore Party die er een aardig feestje van hebben gemaakt. Vandaag lopen de break-out sessies nog door tot 15.00 uur, maar andere onderdelen, zoals de Expo, sluiten al eerder. Na de break-out sessies heb je nog een uur voordat alles sluit. Daarna word je, traditiegetrouw, de Gran Via uitgezet en dit jaar is daarop geen uitzondering.

Expo

Het valt op dat het dit jaar wat drukker is op de Expo. Dit komt mede doordat er geen echte fun zone meer is dit jaar in de VM village. Veel van de fun activiteiten staan rondom de Expo en die trekken extra mensen aan. Maar ook de standhouders pakken goed uit dit jaar, vaak met leuke activiteiten. Zo is het mogelijk om bij het McLaren F1 team een rondje te rijden in een van de race simulatoren. Het blijkt toch moeilijker dan het lijkt om een goede tijd neer te zetten…

Een stand met, naast een goed product, ook goed entertainment is de VEEAM stand. Daar staat een Nederlandse goochelaar mensen te vermaken met magie. De act is super om naar te kijken en hij weet op een ludieke manier reclame voor VEEAM in zijn show te verwerken.

Break-out sessies

Ook op deze laatste dag bezoeken we weer meerdere sessies. Opvallend is dat er veel sessies zijn waarin klanten hun ervaringen vertellen met VMware producten. Dit is voor de techneuten onder ons minder interessant, maar gelukkig zijn er ook voldoende technische sessies om te volgen. Een aantal technische sessies die er voor ons uitspringen:

Ransomware protection with VMware

Deze sessie is een combinatie van een aantal VMware producten die helpen beschermen tegen ransomware. Een team van vier VMware productspecialisten vertellen over hoe NSX, Carbon Black en VMware Cloud DR samenwerken in het gevecht tegen ransomware.

Na een korte introductie volgt een stapsgewijze uitleg over de producten: identify, detect, prevent, respond or recover.

Carbon Black doet de eerste stappen d.m.v. een Agent geïnstalleerd op een endpoint of server. NSX voert deze stappen met behulp van NSX Intelligence uit, waardoor deze agentless is en voornamelijk geschikt is voor gevirtualiseerde servers of VDI’s. Voor de laatste stap stap ‘recover’ gebruik je vervolgens VMware Cloud DR.

Het leuke aan deze sessie is dat de laatste spreker uitlegt wat zijn ervaringen zijn met het introduceren van deze producten bij verschillende klanten.

VMware Ransomware protection op Explore 2022
VMware Ransomware protection op Explore 2022

Project Monterey Behind the Scenes: A Technical Deep Dive

Met de komst van ESXi 8 is Project Monterey hernoemt naar vSphere Distributed Services Engine (vSDE). De vSDE verplaatst taken die de ESXi hypervisor uitvoert naar de Data Processing Unit (DPU) of Smart NIC. De DPU kan vervolgens de packetflows accelereren door gebruik te maken van de aanwezige rekenkracht.

Een aantal vendoren is bezig om ondersteuning te bouwen voor de DPU, aangezien deze een connectie nodig heeft met de ‘daughter’ netwerkkaart. Merken die werken aan de hardware voor de vSDE zijn o.a.: NVIDEA, Pensando, Intel, Dell, HPE en Lenovo. Belangrijk is wel dat vSDE nog best nieuw is en veel features nog uitsluitend in de tech preview te gebruiken zijn.

Meet the Experts

Het is goed te zien dat er weer diverse product experts vanuit VMware aanwezig zijn op de VMware Explore. Zij zijn te vinden aan de Expert Bar in de grote hal, waar ook de break-out sessies plaatsvinden. Zij krijgen een steeds prominentere locatie op het evenement en dat moedigen wij alleen maar aan.

Aan de Expert Bar vind je naast product experts ook medewerkers van Global Support Services. Zij zijn er speciaal voor de technisch uitdagende vragen. Een mogelijkheid waar wij gretig gebruik van maken. Een mooie vergelijking is te maken met ‘Meet the Experts’ tijdens de jaarlijkse VMware Technical Support Summit in Cork.

Naast de Expert Bar zijn hier ook Expert Round Tables. Tijdens deze rondetafelgesprekken geven VMware product experts in een kleine setting veel gedetailleerde informatie over een specifiek product. Het publiek heeft hier alle ruimte om vragen te stellen en de experts extra aan de tand te voelen.  

Home sweet home

Hiermee komt er ook een einde aan de ‘eerste’ editie van de VMware Explore. Vol met ideeën, een schorre stem en zere voeten gaan we terug naar huis. Het was super om iedereen weer in levende lijve te zien en we zijn benieuwd naar alle ervaringen. Op dat laatste komen we, in een terugblik, later terug. Voor nu terug naar huis en dan aftellen tot de volgende VMware Explore.