VMware Explore barst los

9 november 2022 Events / VMware

Dinsdagochtend negen uur, Raghu Raghuram (CEO VMware) opent officieel de VMware Explore. Raghu neemt ons mee op reis, van Cloud Chaos naar Cloud Smart. Net als voorgaande edities krijgen we in anderhalf uur tijd de huidige stand van zaken en de visie van VMware te horen. De voornaamste focus ligt op de reis naar de cloud. Maar dat is niet alles wat de VMware Explore vandaag brengt.

General Session – Cloud Smart

De general session staat in het teken van ‘Cloud Smart’. Cloud Smart is de visie van VMware over hoe organisaties hun cloud journey moeten benaderen. Veel organisaties hanteren momenteel de ‘Cloud First’ strategie. Deze Cloud First strategie leidt in de praktijk namelijk vaak tot ‘Cloud Chaos’. Het belangrijkste aspect van Cloud Smart is dat de cloud journey start vanuit de wensen en eisen van de applicatie.  

Raghu meldt dat de overname van Broadcom nog in volle gang is, maar gaat daar verder niet diep op in. Daarna volgen de aankondigingen elkaar snel op, zonder dat er veel details over gedeeld worden. Die details zoeken we de aankomende dagen voor jullie op.

Na aankondigingen over Project NorthStar (one NSX to rule them all), Equinix Metal en alles rondom de Sovereign Cloud, staat Raghu kort stil bij o.a. de energiecrisis in Europa. Daarmee geeft hij het stokje over aan Kit Colbert, die ons laat zien hoeveel CO2 en energie er is bespaard door het gebruik van virtualisatie. Kit maakt wel de kanttekening dat het verwachtte verbruik de komende jaren nog zeker zal gaan verdubbelen. Hier liggen kansen voor VMware om met oplossingen te komen die het energieverbruik reduceren.

Gastspreker is Kelsey Hightower, Principal Engineer bij Google. Hij neemt ons mee in de richting van Kubernetes met de vraag “How did we get here?”. Hij vertelt over zijn persoonlijke ervaringen van meer dan twintig jaar geleden, over het reanimeren van een server waarvan de hardware stuk was. Hoe gaaf hij virtualisatie vond, maar dat het nog steeds een APP per VM bleef. Vandaar de start met containers, om APP los te maken van de server of VM. Maar net als bij VM’s ontstond er ook bij containers een enorme wildgroei. Kubernetes is, net als vCenter, bedacht om daar orde in te creëren.

Tijdens de keynote komt ook Edward Green, Hoofd van Commercial Technology bij McLaren Racing, op het podium. Met een aantal fanatieke F1 fans is ons midden, is het leuk om te zien hoe veel meer aandacht er is voor F1. Edward vertelt over het virtuele datacenter dat met een Formule 1 team meereist en de uitdagingen of oplossingen die ze daarmee voor handen hebben.

McLaren F1 car
McLaren F1 Demo auto

Er is nog veel meer te vertellen over de General Session, we komen daar later nog op terug. En mocht je hem nu al willen zien, hij is nu al terug te kijken.

Break-out sessies & keynotes

VMware Explore zit natuurlijk ook weer bomvol keynotes en break-out sessies. Een kort verslag van een van de interessante sessies.

Technical Overview of vSAN 8 and vSAN ESA

Een overvolle sessie van Duncan Epping en Pete Koehler. Een sessie volledig in het teken van vSAN 8 en over welke verbeteringen we in vSAN 8 kunnen verwachten. Belangrijkste onderwerp is de Enterprise Storage Architecture (vSAN ESA), die is geïntroduceerd in vSAN 8. 

Met vSAN ESA verandert de gehele architectuur van vSAN. Het maakt grote performance verbeteringen mogelijk, en het vereenvoudigt ook nog het operationeel beheer.

Benelux Party

Hoewel er ook een ‘welcome party’ is op Explore, zijn alle Nederlanders vanavond op de Benelux Party. Toch wel hét feest waar je moet zijn als je aanwezig bent op de VMware Explore! Dit jaar hebben wij de eer om een van de hoofdsponsors van dit event te zijn. De locatie dit jaar is de CDLC Barcelona, een sfeervolle locatie waar het goed feestvieren is.

De avond start om 19.00 uur met de VMware Partner Borrel, en vanaf 20.00 barst het feest pas echt los met een walking dinner en dé party voor de VMware community van de Benelux. Super om deze mooie community weer bij elkaar te zien en samen te netwerken. Het is lekker druk en ook wij gaan ons onderdompelen in het feestgedruis. Rest ons om te proosten met een RedLogic Twist. De unieke branded RedLogic Benelux Cocktail. Tot morgen!