VMware Cloud on AWS

9 augustus 2021 AWS / VMware

De school- en zomervakanties zijn weer voorbij en dus een periode om met nieuwe ideeën aan de slag te gaan. Het kan dus zo maar zijn dat er over een nieuw datacenter of een uitbreiding van een datacenter wordt nagedacht. Dat zou kunnen op basis van VMware Cloud Foundation in een eigen datacenter, maar er zijn ook mogelijkheden om dat door VMware zelf te laten inrichten en beheren. In samenwerking met AWS heeft VMware, een aantal jaren geleden, VMware Cloud on AWS gelanceerd.

VMware Cloud Foundation (VCF) is een gestandaardiseerde inrichting van een Software Defined Datacenter (SDDC) dat in een eigen datacenter geïnstalleerd kan worden. Maar wat als er geen ruimte of zelfs nog geen datacenter is? Dan is VMware Cloud on AWS mogelijk een optie.

Wat is VMware Cloud on AWS?

VMware Cloud on AWS (VMC on AWS) is het beste van de twee werelden van VMware en AWS. Bij een traditioneel datacenter moeten servers, switches, routers, firewalls etc. worden aangeschaft om vervolgens in een rack te worden geplaatst. Deze worden aangesloten op een redundante internetverbinding met voldoende capaciteit. Er moet koeling en stroom aangelegd worden om alles beschikbaar te kunnen houden. Met de servers beschikbaar, installeren de beheerders daar VMware op, bijvoorbeeld VMware Cloud Foundation. Daarna is de IT Operatie verantwoordelijk voor het beheren en installeren van patches en updates.

In het geval van VMC on AWS verschuift een groot deel van deze verantwoordelijkheden. Al het fysieke werk, servers, stroom, connectiviteit, rack en stack, wordt het de verantwoordelijkheid van AWS. Het installeren op basis van VMware Cloud Foundation en het up-to-date houden van de omgeving vallen binnen de verantwoordelijkheid van VMware.

Waarom is het een mooi product?

VMC on AWS zorgt ervoor dat de beheerders bezig kunnen zijn met dat wat belangrijk is voor de organisatie; het installeren van Virtual Machines en ervoor zorgen dat deze op de juiste manier worden ingericht. AWS zorgt ondertussen voor de hardware, als er een server kapot gaat wordt deze automatisch vervangen door een volledig werkende. Daar bovenop wordt de VMware omgeving up-to-date gehouden door VMware en worden patches en updates automatische geïnstalleerd. Hiermee wordt je volledig ontzorgd.

VMC on AWS kan ook worden ingezet in het geval van Disaster Recovery of als uitbreiding van een al bestaand datacenter. Doordat VMC on AWS ook ‘gewoon’ VMware vSphere is, is het mogelijk om het eigen ‘on-prem’ datacenter te koppelen aan VMC on AWS en deze te laten samenwerken. VMC on AWS is ook een belangrijke schakel voor bedrijven die meer richting de cloud willen. Dit doordat VMC on AWS direct toegang heeft tot cloud native diensten van AWS. Hierdoor wordt het mogelijk om binnen de AWS-omgeving bijvoorbeeld direct een S3 bucket voor back-ups te gebruiken. Ook zijn de kosten voor het netwerkverkeer dan lager. VMC on AWS is de ideale stap om virtuele servers op basis van VMware te laten samenwerken met de diensten van AWS.

Waarom RedLogic?

Op 11 februari 2020 behaalde RedLogic de 3de VMware Master Service Competency voor VMware Cloud on AWS. VMC on AWS is een belangrijke stap voor bedrijven die de overstap willen gaan maken richting de cloud en minder diensten on-prem willen gaan draaien. Met onze gecertificeerde collega’s is het altijd mogelijk om tot een aanpak te komen die bij je organisatie aansluit. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.