VMware brengt vSphere 6.7 en vSAN 6.7 uit

18 april 2018 Nieuws / VMware

Na maanden van beta-testing, mede uitgevoerd door het RedLogic team, heeft VMware vandaag groot nieuws gepresenteerd. Nieuwe versies als vSphere 6.7, vSAN 6.7 en VMware Site Recovery Manager 8.1 zijn uitgebracht. De belangrijkste features deelt RedLogic graag met je in dit artikel.

vSphere 6.7

vSphere 6.7 is het nieuwe vlaggenschip van VMware. Veel van de nieuwe functionaliteiten zijn gericht op de hybrid cloud strategie van VMware. Onder andere door de vCenter Server Appliance (vCSA) een vCenter Server Hybrid Linked Mode mee te geven. Hiermee kan vCenter aan een VMware Cloud om AWS instance worden gekoppeld. De vCenter HTML5 client is 2 keer zo snel geworden en heeft nu 95% van alle functionaliteiten aan boord. Dit in vergelijking met de vroegere C# client. Sinds deze release kan vSphere, vSAN en NSX compleet via de HTML5 client worden beheerd. Ook de initiële plaatsingen van VM’s, wanneer gebruik wordt gemaakt van DRS, is sterk verbeterd en gaat nu tot 3 keer sneller.

Overige interessante functies welke zijn verbeterd/toegevoegd:

 • Improved vCenter Appliance monitoring
  De health van de vCSA wordt nu op een betere manier weergegeven in de appliance.
 • Improved vCenter Backup Management
  Er is nu de mogelijkheid om op gezette tijden backups te maken van de vCSA.
 • ESXi Single Reboot Upgrades
  Bij de upgrade van een ESXi host is nu nog maar één herstart benodigd.
 • ESXi Quick Boot
  Bij het herstarten van een ESXi host wordt de hardware-initialisatie overgeslagen, dit zorgt voor tot wel 15 minuten snellere reboots van een ESXi host.
 • 4K Native Drive Support
  De nieuwe type disks met blockgroottes van 4K en lage IOPS worden nu volledig ondersteund.

vSAN 6.7

De integratie tussen vRealize Operations 6.7 en vSAN 6.7 is verbeterd. Er zijn hierdoor zes extra dashboards beschikbaar gekomen in vCenter Server 6.7 waarmee je de health van de omgeving in de gaten kan houden. Deze dashboards vereisen geen vRealize Operations licentie, maar zijn beschikbaar voor iedereen met een vSAN advanced of vSAN Enterprise licentie. Hiernaast valt op dat in stretched VSAN clusters het verkeer naar de witness kan worden geconfigureerd over een gescheiden netwerkverbinding, dit zullen wij snel als standaard opnemen in de RedLogic referentie-architectuur.