VMUGNL 2021

3 december 2021 Events / Nieuws / VMware

Halverwege december is het weer tijd voor een Nederlandse VMUG. De VMUG was vorig jaar voor het eerst een virtueel en ook dit jaar is er uiteindelijk gekozen voor een volledig virtuele versie. Er zijn wat veranderingen gaande; nieuwe leiders, nieuw logo én een nieuwe website. De volledige agenda vind je vooralsnog bij het inschrijfformulier, wel zo makkelijk om je direct aan te melden.

Nieuw leiderschap

Net voor de zomervakantie van dit jaar werden de nieuwe leiders van de Nederlandse VMUG bekend gemaakt. Johan van Amersfoort en Joris Adriaanse hebben de uitdaging aangenomen om het stokje over te nemen. De Nederlandse VMUG is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste ter wereld. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en werd de VMUG een virtueel evenement. De nieuwe leiders kozen dit jaar voor een nieuw concept op een nieuwe locatie en een nieuw logo.

VMUGNL 2021 logo
Het nieuwe VMUGNL logo

De planning liet een hybride event zien, geen slechte keuze gezien de oplopende Coronacijfers van de laatste tijd. Met de flexibiliteit van een hybride vorm kon de VMUG dit jaar alle kanten op. Helaas is er afgelopen week toch besloten om wederom voor een volledig virtueel evenement te gaan. Het is momenteel niet anders, maar toch beloofd het weer een dag vol interessante technische sessies te worden. Dus laten we snel naar de agenda kijken.

Agenda & Tracks

De nieuwe VMUG leiders openen de dag. De keynote spreker blijft nog even geheim, hou daarvoor vooral de agenda in de gaten. De dag vult zich met verschillende sessies over onderwerpen als SASE, Tanzu, Digital Workspace, NSX, Automation, VCF en Monterey. Al deze sessies zijn, net als op de VMworld, in verschillende tracks ingedeeld. Je kunt kiezen uit: Modern Apps & Innovation, Multicloud & SDDC, Digital Workspace en Networking & Security. Kortom voor elk wat wils.

RedLogic op de VMUG

Met trots kunnen we vertellen dat Robin van Altena ook dit jaar een sessie mag presenteren. In de Networking & Security track geeft hij dit jaar wederom een sessie over de migratie van NSX-V naar NSX-T. Waarschijnlijk is de laatste keer, want NSX-V is immers end-of-support op 16 Januari 2022. In zijn sessie laat Robin de stappen zien om van NSX-V naar NSX-T te migreren met behulp van de NSX-T ‘migration coordinator’. Het eerste deel van deze sessie gaat in op de migratiestappen én de voorbereidingen die je nu al kunt treffen. In deel twee komen een aantal tips & tricks aan bod die Robin dit jaar bij DFW V2T migraties heeft uitgevonden. Mocht je dus nog tegen een migratie aanhikken, dan is zijn sessie een perfect startpunt.

Bekijk vooral de volledige agenda, gevuld met interessante sessies. En mocht je dat nog niet gedaan hebben meld je dan snel aan!