VMUGNL 2021 Terugblik

20 december 2021 Events / VMware

De VMUG NL 2021 zit erop; wat een geslaagde dag. De geplande hybride versie van het event moest uiteindelijk toch plaatsmaken voor een online variant. De organisatie heeft er echter alles aan gedaan om de VMUG aantrekkelijk en interactief te houden. Het gebruik van het swapcard platform maakte een leuke interactie met het publiek mogelijk. Vooral de live stream vanuit het café in Hillegom was erg geslaagd. Het is veel aantrekkelijker om naar een live stream te kijken, dan naar een pre-recorded sessie. Tijd voor een terugblik op een geslaagde VMUGNL.

Een deel van de sessie verloopt via een live stream vanuit een café in Hillegom. Na een klein aanloop probleempje gaat de Nederlandse VMUG 2021 echt van start. Joris en Johan trappen de dag af met een korte opening, daarna is het woord aan Scott McKinnon voor de keynote.

Scott McKinnon geeft in de keynote, via Zoom, een sessie over Zero Trust Security in het steeds complexer wordende security landschap. Scott geeft uitleg bij de oplossingen die VMware biedt om de Zero Trust Security te introduceren in het landschap van de werkplekken, het on-premise datacenter en in de cloud(s).

De rest van de dag staat vol met verschillende sponsorsessies en een aantal VMware of community sprekers. Een impressie van een aantal sessies die het terugkijken absoluut waard zijn.

Van idee tot productie met VMware Tanzu

Viktor van den Berg en David Caron vertellen in een live sessie over de onderdelen die nodig zijn om van een idee een product te maken met o.a. VMware Tanzu. Zij laten dit vervolgens aan de hand van een demo zien. Leuk en leerzaam om naar te kijken.

NSX-T Reference Designs for vSphere with Tanzu

Raymond de Jong presenteert een NSX-T referentiedesign om een platform te bouwen op basis van vSphere, Tanzu en NSX-T. Een mooi uitgangspunt om de reis naar zo’n platform te beginnen. Deze sessie bevat een berg aan informatie, dus vooral terugkijken zodat je niets mist.

Vergelijking van de verschillende versies van Tanzu Kubernetes Grid

Nog een Tanzu sessie, maar wel een hele goede. Vooral als je nog niet zo bekend bent in de wereld van Tanzu, Kubernetes en dergelijke. Robert Kloosterhuis vertelt op sublieme wijze over de verschillende versies Tanzu portfolio opties. Robert zet vervolgens o.a. de features en de verschillen uiteen. Uiteraard bespreekt hij nog veel meer, een must om terug te kijken.

Deze 3 features zijn waarom klanten Windows 10 beheren met Workspace ONE UEM

Pim van der Vis gaat in op de nieuwe manieren van werken. Dit doet hij aan de hand van ervaringen die hij heeft opgedaan bij verschillende klanten. Zo praat hij over het managen van Windows 10 met Workspace One UEM. Waarbij applicaties niet meer standaard worden geïnstalleerd, maar via kant en klare images, op zowel fysieke als virtuele machines beschikbaar worden gemaakt. En hij vertelt hoe dit, in combinatie met OneDrive for Business, voor een nog dynamischer speelveld zorgt.

What’s new in vSphere 7

Nieuwsgierig naar wat er wel en niet gaat veranderingen in vSphere 7? Deze sessie geeft het antwoord. Rob Groenhuis en Myrtha Davina geven inzicht in alle nieuwe opties, maar laten bijvoorbeeld ook zien hoe je je kan certificeren. De ‘What’s new’ sessies zijn, in principe, altijd wel interessant.

Als extraatje is het leuk te melden dat er een aantal interessante paneldiscussies zijn geweest. Interactief deelnemen in zulke sessie is altijd beter, maar wellicht zijn deze ook goed om later terug te kijken.

NSX V2T DFW , Lessons Learned

Eén van de leukste sessies was natuurlijk die van Robin van Altena over de migratie van NSX-V naar NSX-T. Hij geeft zijn sessie via de live stream in het café in Hillegom. Hij laat zien welke lessen hij heeft kunnen trekken uit de verschillende V2T migraties het afgelopen jaar. Een interessante sessie die ook veel aanvullende vragen opriep. Op onze technische blog site geeft Robin in een blogserie extra duidelijkheid, door het verder uitwerken van een aantal stukken uit zijn presentatie. Je kan natuurlijk ook altijd direct contact met ons opnemen.

Deze VMUG wordt door Joris en Johan afgesloten met een Kahoot quiz, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De VMUG-leiders hebben er, ondanks het switchen naar een compleet virtueel event, alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken. Wij kijken uit naar de volgende editie, hou daarvoor de nieuwe VMUGNL website in de gaten.