Videoregistraties van de NLVMUG 2019 Presentaties

26 april 2019 Events / VMware

Inmiddels ruim een maand geleden werd de NLVMUG 2019 in DeFabrique in Utrecht georganiseerd. Bekijk nu de videoregistraties van de presentaties van Robin en Matts.

NLVMUG 2019 in DeFabrique Utrecht

De sessies die zijn gegeven tijdens de NLVMUG zijn, net als vorig jaar, opgenomen. Via het YouTube kanaal van de NLVMUG zijn de sessies beschikbaar gesteld. Bekijk hier alle sessies terug: https://www.youtube.com/channel/UC2mgl1HSQ8NpaA8VQiirCPQ

Je vindt hier, naast de presentaties van Matts Bos en Robin van Altena van RedLogic, bijvoorbeeld ook de beide keynotes terug. Naast alle technische sessies zijn er ook leuke, niet technische, sesies terug te vinden. Bekijk bijvoorbeeld de sessie van Joep Piscaer en Amy Lewis.

NSX-V vs NSX-T

Matts gaf halverwege de middag, in de zaal ‘Kalvermelk’ zijn presentatie. Daar vergeleek hij de verschillen tussen NSX-V en NSX-T. Vooral de verschillen in Overlay, Routering en Loadbalancing kwamen uitgebreid aan bod. Daarnaast gaf Matts kort inzicht in de mogelijkheden die er zijn om NSX-T en NSX-V naast elkaar te gebruiken. Én wat er nodig is om van NSX-V naar NSX-T te migreren.

NSX-V vs NSX-T

Presentatie: NSX-V vs NSX-T

NSX Microsegmentatie; van flow naar security policy

In de Postkamer gaf Robin zijn eerste presentatie al redelijk snel na de keynote. Dit keer was de insteek van de microsegmentatie presentatie compleet anders dan voorgaande jaren. Robin begon met een korte uitleg over segmentatie, microsegmentatie, zero-trust en de bouwstenen van NSX-V voor het maken van firewall regels. Daarna nam hij het publiek mee in een uitleg over de Security policies van NSX-V en waarom deze een toegevoegde waarde bieden bij het invoeren van microsegmentatie. Als laatste stond hij kort stil bij het maken van de security policies en welke VMware tooling daarvoor gebruikt kan worden.


NSX Microsegmentatie; van flow naar security policy

Presentatie: NSX Microsegmentatie; van flow naar security policy

VMware Cloud on AWS

Tegen het einde van de middag gaf Robin in de Postkamer zijn tweede presentatie. Alhoewel er op de NLVMUG al veel verteld werd over de VMware Cloud on AWS, kon Robin de aanwezigen toch nog een aantal nieuwe dingen vertellen. Hij had er in zijn presentatie namelijk voor gekozen om het verhaal vanaf de AWS kant te vertellen. Hierdoor werd net een andere kant van VMware Cloud on AWS belicht.


VMware Cloud on AWS

Presentatie: VMware Cloud on AWS

Meer weten?

Wil je na het terug kijken van de presentaties nog meer weten over deze onderwerpen? Of heb je behoefte aan een meer uitgebreide uitleg of whiteboardsessie? Neem dan gerust contact met ons op.