Thuiswerken doet RedLogic zo

20 maart 2020 Nieuws

“Wij hebben altijd gezegd dat wij vanaf elke locatie kunnen werken, zo ook nu”. Alexander stuurt ons dan ook allemaal naar huis. “De veiligheid en gezondheid van onze mensen staat voorop. En ook vanuit huis kan onze dienstverlening naar klanten gewoon doorgaan.”

Corona

Voor ons is de impact niet zo groot, maar voor onze klanten is dit zeker anders. Heel veel respect voor de zorginstellingen, die met man en macht aan het vechten zijn. Ook in het onderwijs zetten ze alles op alles om de impact voor leerlingen zo laag mogelijk te houden. Voor ons is het, als IT-dienstverlener, van belang dat onze klanten zich kunnen richten op hun core business. Zij moeten zich volledig kunnen focussen op het bestrijden van het Coronavirus, het helpen van de mensen die ziek zijn en alle overige gevolgen van deze pandemie. Het enige dat wij kunnen doen is zorgen dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over de IT-infrastructuur.

Hamsteren?

Ook IT’ers kunnen goed hamsteren, dit ziet er wel wat anders uit. Er is geen enkel oog voor toiletpapier of desinfecterende gel. Wel voor extra beeldschermen (2 schermen thuis is natuurlijk niet voldoende), toetsenborden, muizen en de nodige kabels. Ook vaste telefoontoestellen gaan mee in de kofferbak en er verdwijnt zelfs een bureaustoel. Alles wat nodig is om thuis extra prettig te werken gaat mee.

Samenwerken vs thuiswerken

Elke ochtend om 9 uur is het tijd voor de dagelijkse stand-up. Wakkere en minder wakkere koppies vanaf zolderkamers, slaapkamers, werkkamers en de keukentafel sluiten aan. De meeste met een kop koffie in de hand, in de meest prachtige koffiekoppen. Het is goed om de dag te starten met een contactmoment. Waar is iedereen mee bezig, waar loopt iemand tegenaan en zijn er nog bijzonderheden. Alle operationele zaken passeren de revue, welke klantvragen spelen er en hoe lossen wij dit op. Binnen een half uur staan alle neuzen weer dezelfde kant op en gaat iedereen aan de slag. De samenwerking houdt daar gelukkig niet op. Een Microsoft Teams-vergadering bijwonen, terwijl je aan de telefoon zit en berichtjes typt via Slack…. never a dull moment.

Zo werkt RedLogic thuis

Bart: “Het maakt voor mij niet heel veel uit waar ik werk, wel is het fijn om gebruik te kunnen maken van twee externe monitoren. Goed materiaal is het halve werk is mij altijd verteld. Ik vind het ook heerlijk om in alle rust lekker muziek te kunnen luisteren. Eerder hebben we met de collega’s een gezamenlijke playlist gemaakt, deze heb ik vaak opstaan.”
Gouden Tip: Blijf in beweging. Loop een rondje tijdens een telefoongesprek, een drankje halen uit de koelkast helpt ook. Kortom; kom uit die bureaustoel!

Linda: “Als niet-techneut blijft het mij verbazen hoe makkelijk thuiswerken voor ons is. Alles kan remote. Thuiswerken vind ik normaliter ook echt af en toe fijn. Goed geconcentreerd en lekker productief werken. Maar wanneer je moet, is het gevoel wel anders. Dan ga je de technische praat tijdens de lunch missen, het geklets van Michael én zelfs de Sinterklaasliedjes die Julian dagelijks zingt. Al brengt het thuiswerken wel veel meer saamhorigheid te weeg, dat is erg fijn om te zien.”
Gouden Tip: Buitenlucht. Het is veel te makkelijk om nu de hele dag achter je scherm te blijven zitten. Dagelijks even een rondje buiten lopen of een stuk fietsen geeft weer frisse energie.

Kishan: “Gelukkig zitten we in een branche waar de impact van het coronavirus redelijk beperkt is. Het vergt van mij wel wat extra inspanning om productief te blijven en het is een stuk minder gezellig. Over comfort hoor je mij echter niet klagen. Spotify draait op de achtergrond en ik heb een cappuccino op m’n bureau om mij te helpen focussen.”
Gouden Tip: Veel water drinken en meerdere korte pauzes nemen. Zo blijf je in beweging.

Martin: “Sinds vorige week is het ook voor mij thuiswerken. Gelukkig heb ik een aparte werkplek waar ik rustig en ongestoord kan werken. Met de huidige middelen en technieken is dit ook geen enkel probleem. Doordat er geen reistijden / files zijn is het opstarten ‘s ochtends een verademing en ben ik binnen 5 minuten, uiteraard voorzien van koffie, al lekker aan het werk. Ook ’s avonds ben ik op tijd ‘weer thuis’. Zoals zovelen krijgen ook onze kinderen momenteel thuis les en is het ‘s middags gezellig lunchen met het hele gezin.”
Gouden Tip: Zorg voor een ergonomische werkplek en probeer tussentijds een beetje in beweging te blijven.

Wil jij ook deel uitmaken van dit super team? Bekijk dan eens onze vacatures op WerkenBijRedLogic. Kennismaken kan remote of outdoors…