Terugblik op de VMware Explore 2023

20 november 2023 Events / VMware

De VMware Explore stelde niet teleur. Ja oké, de verwachte overname van VMware door Broadcom was nog niet afgerond. Waardoor de General Session een beetje in het niet viel, omdat deze waarschijnlijk om dit grote moment heen gebouwd was. Helaas niet veel nieuws tijdens de General Session, maar genoeg te beleven op de rest van Explore. We nemen je mee langs enkele van onze hoogtepunten.

VMware kantoor Barcelona

Nog voordat de Explore van start ging, kregen we met een aantal collega’s een rondleiding door het VMware kantoor in Barcelona. Erg leuk om de collega’s die je vaak alleen telefonisch spreekt, nu eens in het echt te ontmoeten en te zien waar ze werken.

RedLogic bezoekt VMware kantoor Barcelona

Explore tweede editie

Na Corona besloot VMware het vorig jaar over een andere boeg te gooien en VMworld in te ruilen voor VMware Explore. Waar iedereen vorig jaar nog wat onwennig was, is daar dit jaar weinig van te merken. De grote van het event en de opzet was weer als vanouds. Ook weer een enorm aantal bezoekers, waardoor er direct een goede sfeer hing.

Hoewel alle sessies in de planner redelijk snel vol zaten, was er gelukkig wel voldoende ruimte om via de vrije/reserve plaatsen een sessie alsnog te volgen. Toch iets gemist? Dan kan je ook dit jaar natuurlijk de sessies weer terugkijken via de website van VMware Explore.
Mocht je van impressie video’s houden en een beetje Deens kunnen, dan is deze tip zeker iets voor je. Onze Deense collega’s hebben namelijk een coole video gemaakt.

Zoals gezegd had Explore weer de vertrouwde inrichting, met de breakout sessies + koude lunch in Hall 8, de Expo + VM village in Hall 6 & 7 en ook de Hands-on labs + Odyssey waren weer in Hall 6 te vinden.
Wij vinden Odyssey één van de coolste verrijkingen van de Hands-on Labs.

Odyssey

Waar je met de Hands-on Labs al gratis toegang krijgt tot een werkend lab, om je hands-on product ervaring kan opdoen, gaat Odyssey nog een stapje verder. VMware heeft er een ware spelvorm van gemaakt in een toernooivorm.


Opdrachten voer je zonder beschrijving uit en de gemeten tijd geeft een behaalde score. Iedere dag zijn er verschillende opdrachten waaraan je kan meedoen om een plek in de top 10 te bemachtigen. Op de laatste dag van de VMware Explore is de finale, waarin de Top 10 het direct tegen elkaar opnemen. Superleuk om te zien en nog leuker om aan mee te doen.

Bart vertelt tijdens een interview wat hij van Odyssey vind.


Feesten

Ook dit jaar waren er weer verschillende feesten. Voor ons was de Benelux Party toch wel echt het hoogte punt. Dit jaar was er gelukkig ook veel meer ruimte om het gesprek aan te gaan. Kortom een geslaagde avond.

Raghu Raghuram, CEO of VMware, supporting us at the Benelux Party!

Hoewel de Explore Party misschien dit jaar wat aan de korte kant was, had dat geen invloed op de ambiance. Vooral de band dit jaar konden wij veel meer waarderen, wellicht heeft dat er iets mee te maken. Het eten op de beurs kan nog niet opboksen tegen de tapas die je in Barcelona zelf vindt, maar dat nemen we voor lief.

Een aantal van onze collega’s hadden een speciale uitnodiging, voor een etentje in het Gaudi huis (Casa Battló). Een locatie die enorm veel indruk heeft gemaakt én bij een bezoek aan Barcelona zeker de moeite waard is.


Breakout sessies

Natuurlijk beginnen we met de sessie van onze eigen Robin. Op donderdagochtend stond hij samen met Ray Budavari op het podium voor de sessie: Micro-Segmenting Your Way to Multi-Cloud.

Waarom je naast goede tooling ook een goed model nodig hebt, wanneer je micro segmentatie in gaat voeren? Een diepgaande uitleg over de reden presenteerde Robin tijdens zijn verhaal.


Benieuwd? De presentatie is hier te bekijken: PowerPoint Presentation
Wil je hierover nog meer te weten komen? Neem contact met Robin op, hij vertelt je graag meer.

Verder stonden onze agenda’s weer vol met technische en/of deep-dive sessies. Ten opzichte van vorig jaar waren er meer technische sessies en op maandag langere tutorials. De meest hebben we in onze highlight op de socials al vermeld, nog even een gezamenlijk overzicht:

  • NSX Design: Use-case Based Architectures for Practical Deployments
  • Extreme Performance Series: Advanced Performance Tutorial
  • NSX Security Mindset: The Architect’s Forum, Part 1
  • NSX Security Mindset: The Architect’s Forum Part 2
  • NSX Security Function and Performance with DPUs Based on a Private Cloud Architecture from the German Armed Forces
  • NSX Operations and Troubleshooting Best Practices
  • Micro-Segmenting Your Way to Multi-Cloud

Tot zo ver onze terugblik op de VMware Explore 2023. We kijken toch terug op een geslaagde editie en kijken vooral alweer uit naar de volgende editie. Wij zijn in ieder geval weer van de partij!