Tech Day november 2021

23 november 2021 Nieuws / VMware

Om de maand komen wij een dag samen voor onze interne Tech Days. Een dag vol kennisuitwisseling tussen collega’s. Deze maand waren wij uitgenodigd op het kantoor van Conscia in Gouda. Aangezien wij in oktober onderdeel zijn geworden van Conscia’s Network of Knowledge, was dit dé mogelijkheid om het kantoor te zien en de nieuwe collega’s te ontmoeten. Helaas gooide de aangescherpte maatregelen wat roet in het eten en hebben wij er toch een online editie van gemaakt. Door de aanwezigheid van een aantal Conscia collega’s hebben wij toch remote kennis kunnen maken. En nog belangrijker, direct van elkaar kunnen leren.

Marcel Cappetti, de CEO van Conscia Nederland, neemt ons virtueel mee op een rondleiding door het hoofdkantoor in Gouda. Via een live verbinding krijgen wij een eerste indruk van het kantoor. Het ziet er groots uit, ondanks dat er maar een paar mensen aanwezig waren. Voor de Tech Day zijn uiteraard de projectruimtes, het lab en de beste koffiecorner de meest interessante plekken.

De Conscia collega’s geven direct een aantal Tech sessies. Zo wordt er een uitgebreide technische sessie gegeven over het netwerk dat Conscia op Schiphol beheerd. Schiphol Telematics levert alle IP-netwerkdiensten aan het moederbedrijf Schiphol en heeft dit volledig uitbesteed aan Conscia. Voor de RedLogic collega’s een leuk inkijkje in het enorm grote en veelzijdige netwerk dat Conscia voor Schiphol onderhoudt.

Cloud Platform

Een andere sessie gaat over het Cloud platform, deze wordt gegeven door de geestelijk vader van die Cloud. Jory van Dam neemt ons in een uur mee door de geschiedenis en opbouw van de Conscia Cloud. Ook is er aandacht voor de toekomstplannen. Jory legt nogmaals uit waarom Multi Cloud de toekomst is en hoe de Conscia Cloud daarbij aansluit. We kunnen allen maar zeggen dat er mooie dingen aan gaan komen, waar RedLogic en Conscia elkaar goed kunnen aanvullen.

Conscia Managed Cloud

VMware sessies op de Tech Day

De Tech Day zou geen Tech Day zijn als er niet minstens een aantal VMware georiënteerde sessies op het programma staan. Robert neemt ons mee in de diverse NSX-T design patterns die hij veel tegenkomt bij de verschillende klanten waar hij via VMware PS werkt. Met name het sturen van verkeer over verschillende locaties levert veel discussie en mogelijkheden op.

Matts vertelt uitgebreid over de uitdagingen die hij is tegengekomen bij een van de VMware PS klanten waar hij werkt. Hij vertelt onder andere over de uitrol van NSX-T loadbalancers en het implementeren van NSX-T microsegmentatie.

Op verzoek van het team geeft Robin een overzicht van de functionaliteiten, verschillen en overeenkomsten van vRNI en NSX-T Intelligence. Waar NSX-T Intelligence op een directe manier veel informatie uit NSX-T kan halen, beperkt het zich ook alleen tot NSX-T. vRealize Network Inside (vRNI) kan dan misschien minder gedetailleerde informatie uit NSX-T halen, het kan met veel meer bronnen overweg zoals vSphere, fysieke flows, SD-WAN en verschillende Clouds.

Microsegmentatie stappenplan

Momenteel gebruiken we vRNI nog het meeste voor onze microsegementatie oplossingen. Maar wie weet gaat dat na deze presentatie wel veranderen.

De dag sluiten we af met een sessie waarin alle voorgaande discussies lijken samen te komen. Sander neemt het team mee in een NSX V2T project, binnen een VMware Cloud Director omgeving, waar hij momenteel aan werkt. Hierbij komen de eerder benoemde discussies, tijdens de sessie van Robert, weer ter sprake.

Samen met de Conscia collega’s kijken wij terug op een leuke en geslaagde Tech Day. We kunnen niet wachten op de volgende, die hopelijk on-site kan plaatsvinden op het Conscia kantoor in Gouda.