Succesvolle uitrol van NSX Microsegmentatie bij Zuyderland

14 november 2023 Nieuws / VMware

Zuyderland Medisch Centrum – kortweg ‘Zuyderland’ – stopt veel energie in het continu optimaliseren van de IT-infrastructuur. Door de complexe interacties tussen applicaties en het ziekenhuis is RedLogic, onderdeel van Conscia, bij dit project betrokken. Met de vraag om NSX Microsegmentatie in te voeren binnen het bestaande applicatielandschap van Zuyderland, zonder dat het impact mag hebben op het dagelijkse functioneren van het ziekenhuis.


Na een aantal brainstormsessies heeft Zuyderland de opdracht bij RedLogic neergelegd om, binnen het datacenter van het ziekenhuis, NSX Microsegmentatie uit te rollen. Op basis van het ‘Circles of Trust’ model van RedLogic, is er samen met Zuyderland een plan gemaakt om alle applicaties binnen een specifiek deel van het netwerk stap voor stap te microsegmenteren.

In enkele maanden is het volledige (150+) applicatielandschap van het ziekenhuis voorzien van een NSX Distributed Firewall. En dat zonder downtime. Dit hebben we uiteraard samen gevierd:

Succesvol NSX Microsegmentatie traject bij Zuyderland Medisch Centrum.


Zuyderland kan zich nu volledig op haar doelen richten. Zoals het verbeteren van de IT-beveiliging en uiteraard de dienstverlening naar haar medewerkers en klanten. 

Vragen over NSX?

Kom meer te weten over de inzet van NSX Microsegmentatie. Stel je vraag direct aan onze collega Robin (en de rest van het team).