NLVMUG 2019 – The day after

23 maart 2019 Events / VMware

Gisteren werd de NLVMUG 2019 georganiseerd. De locatie dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, was DeFabrique in Utrecht. Met een delegatie van 10 man was RedLogic uiteraard weer van de partij dit jaar. De 130 sessies vormden samen een goed gevuld programma. Vandaag blikken wij terug op een aantal sessies van dit geweldige evenement.

DeFabrique

DeFabrique vormde dit jaar voor het eerst het toneel voor de jaarlijkse community dag van VMware, en dit was wel even wennen. Met name het oriënteren tussen alle ruimtes bleek soms wat lastig. Maar het oude fabrieksterrein, omgebouwd tot evenementenlocatie, gaf elke ruimte zijn eigen sfeer en karakter.

World Famous NLVMUG

De dag begon met een keynote van Kit Colbert, de CTO Cloud Foundation van VMware. Net als vele aanwezigen vond ook Kit het leuk om weer terug zijn op de ‘World Famous NLVMUG’. Hij startte zijn sessie met de toekomstvisie van VMware voor de aakomende jaren. Verder kwamen o.a. Cloud (inclusief AWS), Project Dimension en een meer service georiënteerde focus van VMware aan de orde.

Chihuahua of Muffin?

De tweede keynote vond direct na de lunch plaats. Jad Al-Zain nam het aanwezige publiek mee in de wereld van Machine Learning en Artificial Intelligence. Met behulp van foto’s van chihuahua’s en muffins liet hij zien hoe moeilijk het soms kan zijn deze van elkaar te onderscheiden. Door het inzetten van ML en AI kunnen mogelijke fouten eerder gedetecteerd worden. Op deze manier kan de service proactiever worden ingezet en fouten voorkomen.

Breakout sessies

Vergelijkbaar met de VMworld kun je tijdens de NLVMUG verschillende kleine breakout sessies volgen. Deze kunnen technisch zijn, maar er zaten ook een aantal sessies tussen die meer draaiden om soft-skills. Dit is verklaarbaar doordat de VMUG community gedreven is. Een klein inkijkje in drie sessies gevolgd door het team van RedLogic.

Imposter Syndrome

Eén van de op soft-skills georiënteerde sessies ging over het welbekende ‘Imposter Syndrome’. Hier kunnen veel mensen in de IT mee te maken krijgen. Zelfs de oprichter van Atlassian heeft toegegeven hier last van te hebben, net als ongeveer driekwart van de mensen in de zaal. De oorzaak, volgens spreker Joep Piscaer, is dat de interne meetlat stuk is. Als tip gaf hij het volgende mantra mee aan het publiek: “I will not compare myself to strangers on the Internet”.

Cloud on AWS

De VMUG is uiteindelijk toch vooral een technisch gericht evenement. De boventoon van deze technische sessies werd toch echt gevoerd door de ‘Cloud’. Iets waar uiteindelijk iedereen mee te maken krijgt. Nederlandse VMware grootheden Duncan Epping en Frank Denneman hielden een sessie waarin zij de nieuwe features van VMware Cloud on AWS hebben toegelicht. Denk hierbij aan Elastic vSAN en Elastic DRS.

Datasecurity in Modern Datacenters

Een andere technische sessie werd gegeven door Dennis Lefeber. In 20 minuten nam hij het publiek mee door zijn methodieken om o.a. NSX in gebruik te nemen. Verder gaf hij concrete en praktische tips om onderscheid te maken tussen isolatiegroepen en segmentatie.

Presentaties RedLogic

Dit jaar werden er maar liefst 3 sessies ingevuld door sprekers van RedLogic. Robin van Altena mocht zijn kennis twee keer delen met het publiek: ‘VMware Cloud on AWS’ en ‘NSX Microsegmentatie van flow naar policy’. Matts Bos gaf een gedetailleerde uitleg over NSX-V vs. NSX-T. Collega’s hadden bij alledrie de sessies moeilijkheden om een plekje te veroveren in de zaal. Ondanks het feit dat twee sessies pas aan het einde van de dag op de agenda stonden zaten de zalen compleet vol. Er mag dus gerust gesproken worden van drie zeer succesvolle sessies. Binnenkort een uitgebreid verslag van de sessies en ook een link naar de presentaties voor de geïnteresseerden.

Karten

Leuke en originele toevoeging dit jaar was de mogelijkheid om na afloop van de VMUG te karten. Na meerdere kartheats, samen met andere Nederlandse VMware enthousiastelingen, kijken wij terug op een gezellige, leerzame en vernieuwende VMUG.

Dank aan de organisatie voor dit geweldige evenement, en in het bijzonder Joep Piscaer en Dennis Hoegen Dijkhof.