Succesvolle eerste editie van de vNS TechCon

26 september 2018 Events / VMware

Gisteren was het zover; de eerste editie van de vNS TechCon werd gehouden in Maarssen. Dankzij sprekers van VMware, ITQ, CAM, Videns, PQR én RedLogic, tezamen met de grote opkomst was het direct een succes.

vNS TechCon 2018

Joe Baguley, VP & CTO EMEA VMware, begon de vNS TechCon met een inspirerende keynote. Daarna was het woord aan Marco van Baggum, die een overzicht gaf van de verschillende NSX-mogelijkheden. Hierna volgde een uitgebreide sessie over SD-WAN door Ferran van den Berg en Thomas Jongerius. Na de lunch was het de beurt aan Robert Kloosterhuis, met een sessie over micro-segmentatie.

RedLogic: NSX Routing, de volgende stap

Om 14.15 uur was het tijd voor de sessie van RedLogic, onder de deskundige leiding van Rob van der Wouw en Robin van Altena. Na een korte introductie over Distributed Logical Routing besprak Rob de mogelijkheden voor de routering van het Noord-Zuid verkeer in een SDDC (Software Defined DataCenter) of een Datacenter voorzien van NSX. Hij vertelde over de Edge Service Gateway en de mogelijkheden om die in een High Available opstelling of in een ECMP opstelling te kunnen gebruiken. Hierbij kwamen tevens de mogelijkheden en de verschillen aan bod.

Vervolgens was het aan Robin om met deze opties nog een stapje verder te gaan. In de beperkte tijd gaf hij een zo uitgebreid mogelijk overzicht van de mogelijkheden die NSX-V heeft om verkeerstromen, in het Noord-Zuid verkeer, te kunnen sturen. Daarbij stond hij, naast een voorbeeld van een Multi-Site of Twin Datacenter, ook uitgebreid stil bij de inrichting van een cross-vCenter NSX-omgeving. Zowel de dynamische routeringsmogelijkheden, als de opties met local-egress passeerden de revue. Tot slot werd er kort stil gestaan bij de fail-over of uitwijk voor de beide opties.

Afsluiting vNS TechCon

Als laatste kwamen Viktor van den Berg en Ronald de Jong aan het woord, met een sessie over vRA & NSX. Complimenten voor de organisatie, die goed hadden nagedacht over de indeling van de dag. Alle facetten van VMware NSX kwamen in een logische volgorde aan de orde. De dag werd uiteraard afgesloten met een gezellige borrel en BBQ.

VMware en de organisatie bedankt voor de geslaagde dag. Alle sessie zijn terug te zien op: http://vnstechcon.nl/youtube Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact opnemen met RedLogic.