Sterrenkok tijdens RedLogic Kennissessiedag

7 maart 2018 Events / Fun

Op dinsdag 6 maart vond alweer de tweede kennissessiedag van 2018 plaats. Dé dag om iedereen op de hoogte te stellen van hetgeen waar iedereen mee bezig is, zo kwam tijdens de kennissessies bijvoorbeeld VSAN in een VDI-omgeving ter sprake. Een groot gedeelte van de middag werd gespendeerd aan teambuilding; bellenblazen, blokken bouwen en alle kleuren van de regenboog kwamen voorbij. Tijdens de lunch mochten wij sterrenkok Frank verwelkomen. 

VSAN in een VDI-omgeving

In de ochtend stond de specifieke inrichting van VSAN clusters binnen een VDI-omgeving centraal. Op basis van een praktijkcase bij een van onze klanten is het team bijgepraat over de belangrijkste do’s en don’ts binnen dit soort omgevingen. Aan de hand van onze drie kernwaarden ‘security by design’, ‘privacy by design’ en ‘manageability by design’ is de praktijkcase doorlopen en is uitgelegd wat dit betekent binnen een VDI-omgeving.

Leren van elkaar

15 guru’s in een ruimte. 15 keer spreektijd om de collega’s te laten weten wat hen bezig houdt. Waar is iedereen mee bezig en met welke leuke projecten vullen zij hun dagen? Hoe zien de uiteenlopende klantcases eruit en welke rol wordt er gespeeld in de verschillende projectgroepen? Kortom waar wordt iedereen blij van en wat speelt er in de hoofden van rond dat het vertellen waard is? Alles draait om kennisuitwisseling, maar ook om het leren van elkaar en het elkaar aanvullen en helpen.

Sterrenkok Frank

Jarig zijn tijdens een kennissessiedag moet natuurlijk op gepaste wijze worden gevierd. Onze eigen ‘Sterrenkok’ Frank ontving dan ook een verjaardagspakket met daarin alle ingrediënten voor het maken een heerlijke lunch. Bij 3-sterrenrestaurant Chez Frank stond een Bourgondische Beenham met ui en appelcompote op het menu. Ter plekke bereid mocht iedereen tijdens de lunch genieten van een verse warme, maar vooral heerlijke lunch. Met algemene stemmen is er besloten dat Restaurant Chez Frank vaker mag worden geopend tijdens RedLogic uitjes en/of kennissessiedagen.

DISC-profielen

Het was hoog tijd voor een update van de RedLogic Q4-profielen. Het trainingsbureau van Patrick Schriel had een interactieve middag voor ons in petto, wat uiteen liep van bellen blazen tot het gezamenlijk bouwen van een blokkentoren. Activiteiten waarin de groepsdynamiek duidelijk werd en dus ook de verschillende rollen die personen spelen binnen die groep. Hier draait het om binnen DISC, inzicht in het natuurlijke en onnatuurlijke gedrag van iedereen binnen RedLogic. Voor een ieder die bekend is met DISC zullen de woorden; pionier, dienstverlener, strateeg, perfectionist en specialist, niet onbekend zijn. Alsmede de uitlatingen: “ik ben wel heel erg blauw”, “ik ben typisch rood” of “ik ben groen met een beetje geel”. De rollen van mensen kwamen mooi naar voren tijdens de teambuildingsactiviteiten en werden onderstreept door de persoonlijke DISC-profielen. Wij zullen je niet vermoeien met alle details, maar het verbaasd ons niet dat de meeste mensen groen en blauw zijn binnen RedLogic. Wij zijn dus daadwerkelijk: specialisten, dienstverleners en perfectionisten.

Security Awareness Test

Als ISO 27001 gecertificeerd bedrijf worden wij geacht op regelmatige basis security awareness testen uit te voeren. Dit keer in de vorm van een quiz. Uiteraard werd aan de winnaar van de quiz een mooie prijs uitgereikt; aan de slag met een bouwpakket voor een spiegelreflexcamera.