RedLogic rekent mee voor medicijn tegen covid-19

31 maart 2020 Nieuws / VMware

In deze tijd van de coronacrisis wil je graag wat meer doen voor je medemens. Maar wat kunnen wij als IT organisatie doen? Uiteraard niets dan respect voor alle mensen in vitale sectoren; zoals de zorg, politie, brandweer, onderwijs, overheid en de foodsector. Wij ondersteunen onze klanten in deze sectoren waar wij kunnen, maar willen toch een extra steentje bijdragen. Het Folding@home project van de Stanford Universiteit brengt ons de perfecte mogelijkheid hiervoor. Hierbij stellen wij een groot gedeelte van de rekenkracht van ons RedLogic testlab ter beschikking. Een kleine moeite, voor een zeer goed doel.

Folding@home

Het doen van onderzoek naar geneesmiddelen kost ontzettend veel rekenkracht van computers. Het Folding@home project combineert de rekenkracht van honderdduizenden computers wereldwijd, om zo het onderzoek naar geneesmiddelen te bespoedigen. Momenteel richten zij zich voornamelijk op covid-19, waar de focus voorheen lag op o.a. kankeronderzoek.

Door deze krachtenbundeling is inmiddels al meer dan 1 Exaflop aan rekenkracht beschikbaar. Dit zijn 1,000,000,000,000,000,000 berekeningen per seconde. Ter verduidelijking, dit is ruim 5 keer zoveel als de grootste supercomputer ter wereld kan leveren.

VMware appliance

Een aantal medewerkers van VMware hebben dit project omarmt. Zij hebben hiervoor een virtuele Folding@home appliance uitgebracht, die vervolgens geïnstalleerd kan worden op een virtuele VMware omgeving. Vanuit de VMware community is dit prachtige initiatief opgepakt. Met als resultaat dat al meer dan 1100 deelnemers namens team VMware rekenkracht ter beschikking stellen.

RedLogic rekenkracht

Wij hebben niet lang na hoeven denken, als RedLogic kunnen wij uiteraard een bijdrage leveren aan deze gezamenlijke rekenkracht. Ons testlab is hiervoor bij uitstek geschikt en kan per direct worden ingezet. Bart en Julian hebben de handschoen opgepakt en zijn aan de slag gegaan met het installeren van de appliance. Met als resultaat dat de eerste 130 werkpakketten inmiddels zijn uitgerekend.

Ook bijdragen?

Extra hulp is uiteraard meer dan welkom. Ook jij kan je steentje bijdragen door rekenkracht ter beschikking te stellen. Download hiervoor de VMware Folding@home client op deze website. Installeer deze vervolgens op je vSphere omgeving. Daarna kun je de vervolgstappen doorlopen.

Heb je hulp nodig? Stuur ons e-mail en wij helpen je gratis en voor niets bij de installatie. Kleine moeite en samen kunnen wij veel meer dan alleen.