RedLogic op de Palo Alto Ignite EMEA 2018

11 oktober 2018 Events / Palo Alto Networks

De afgelopen drie dagen was een afvaardiging van RedLogic present op hét security evenement van het jaar; de Ignite conference van Palo Alto Networks.

Eerste EMEA editie

Palo Alto Networks heeft dit jaar voor het eerst een Ignite conference in de EMEA regio georganiseerd. Traditioneel worden deze conferenties namelijk altijd in de Verenigde Staten of Canada gehouden. Vanuit Europa, Azië en Afrika waren in totaal zo’n 1700 security-specialisten naar Amsterdam afgereisd. Uiteindelijk vonden bijna 100 verschillende nationaliteiten hun weg naar de RAI. Voor velen een lange reis, het team van RedLogic speelde dit keer echter een thuiswedstrijd.

De sessies

Wat opviel in de sessies was dat deze allemaal van een kwalitatief hoog niveau waren. Alle producten van Palo Alto Networks, zoals bijvoorbeeld de NextGen Firewall, Panorama, Traps, Global Protect, Evident, RedLock en Apperture kwamen ruim voldoende aan bod. Soms zagen wij dat dezelfde presentatoren meerdere sessies gaven. Hierdoor ontstond er her en der wat overlap en herhaling. Wij hadden bij RedLogic reeds een redelijk goed beeld van de afzonderlijke producten en de bijbehorende features. Toch hebben wij zeker een leerzame week achter de rug. Wij hebben verschillende actiepunten meegenomen die wij binnenkort in de praktijk gaan toepassen. Dan wel in ons eigen netwerk, dan wel in die van onze klanten. Zo gaan wij bijvoorbeeld aan de slag met de Best Practice Analyzer. Ook hebben wij nieuwe ideeën voor het verbeteren van de rulebase van de Next Generation firewalls.

Ignite Expo

Naast de technische sessies was ook de Ignite Expo het bezoeken waard. Naast Palo Alto zelf waren er veel spelers aanwezig uit het Palo Alto ecosysteem. Vooral Restorepoint, Firemon, Backbox en Algosec waren voor ons interessante partijen. De door hen aangeboden leuke oplossingen gaan wij zeker nader onderzoeken. Palo Alto Networks bood aan de aanwezigen ook nog de mogelijkheid om examen te doen. Michael heeft hiervan gretig gebruik gemaakt en ter plekke een extra PCNSE examen behaald.

De organisatie

Omdat dit evenement voor het eerst werd gehouden waren nog niet alle draaiboeken geheel uitgekristalliseerd. Dit was vooral op de maandag goed te merken. Nog niet alle ruimtes waren gereed voor aanvang van de eerste sessie en het bleek lastig om iets te eten of te drinken te scoren. Gelukkig heeft de RAI zich op de andere dagen kunnen revancheren, deze verliepen dan ook prima. Het Smalltalk Village verdient ook nog wat aandacht. Ingericht in een paviljoen achter de RAI door Palo Alto Nederland, Exclusive-Networks en enkele fabrikanten. Dé plek om te relaxen tussen de drukke sessies, je even terug te kunnen trekken en uiteraard te netwerken met de andere Palo Alto partners.