AWS Summit Benelux 2018

1 juni 2018 AWS / Events

Gisteren was een team van RedLogic op de AWS Summit in Den Haag voor een dag vol AWS inspiratie.

AWS Summit

De AWS Summit is het jaarlijkse AWS klantenevenement van de Benelux. In totaal 2000 klanten, partners, en andere AWS geïnteresseerden waren donderdag afgereisd naar het World Forum in Den Haag. 2000 personen was duidelijk iets meer als AWS op had gerekend. Hoewel we ons prima hebben vermaakt en ook nog wat hebben opgestoken merkte je aan alles dat deze locatie zoveel personen niet goed kon herbergen en dat is jammer, hopelijk kijkt AWS volgend jaar uit naar een andere locatie met meer faciliteiten.

Keynote

Tijdens de keynote hield Kamini Aisola de Managing Director van AWS Benelux haar introductiepraatje. Hierna gaf Dr. Werner Vogels de Chief Technology Officer van Amazon.com zijn visie op een aantal nieuwe AWS services en vooral over security. Alle aanwezigen in de zaal werd op het hart gedrukt dat security een taak is van iedereen. AWS maakt volgens eigen zeggen het implementeren van deze security makkelijk en goedkoop. Er is dus geen excuus meer om data en verbindingen niet te versleutelen. Hiernaast ging hij in op Machine Learning en wat voor mooie dingen hiermee kunnen worden ontwikkeld. De financiële start-up New10.com vertelde hierna in een inspirerend verhaal hoe ze binnen 10 maanden een complete bank van lening hebben opgezet in AWS.

Breakout sessions

We hebben verschillende breakout sessions gevolgd en deze waren van wisselend niveau. Plaatsen in deze sessie waren op basis van first-come-first-serve, elke sessie zat overvol. Vooral de sessies rondom “Security & Compliance in the Cloud” en “Executive Track: Lessons Learned Scaling Your Talent Transformation” zijn de moeite waard om eens terug te kijken als deze on-line worden gezet.

Solutions Expo

Op de solutions expo vonden we een aantal bedrijven welke voor ons goed bekend zijn zoals PagerDuty, Palo Alto Networks, Veeam en Trend Micro. Wat opviel was dat VMware geen stand had terwijl zij wel Global Sponsor van dit evenement zijn met VMware Cloud on AWS. Tot nu toe onbekende spelers met een interessante propositie waren NordCloud en Site24x7.

AWS @ RedLogic

Bij RedLogic volgen we de AWS ontwikkelingen op de voet, het maakt deel uit van ons (hybride) cloud propositie. Eerder dit jaar zijn twee medewerkers al AWS gecertificeerd en de komende week worden nog eens zeven medewerkers extra getraind en gecertificeerd. Benieuwd naar wat AWS voor jouw business kan betekenen neem dan nu contact met ons op.